NOVI SKANDAL

Putin i Obama 'uhvaćeni' u golom mačevanju

09.09.2013 u 13:45

Bionic
Reading

Nakon što je u ruskom Muzeju erotike izložena slika koja prikazuje Vladimira Putina i Baracka Obamu u 'škakljivoj' situaciji, dok snage odmjeravaju karikiranim spolovilima, ruska policija zaplijenila je sliku, a vlasnik muzeja završio je u pritvoru

Samo tjedan dana nakon što je ruska policija u galeriji u Sankt Peterburgu zaplijenila slike ruskih čelnika, predsjednika Vladimira Putina i premijera Dimitrija Medvedeva, prikazanih u ženskom donjem rublju, dogodio se još jedan skandal.

Novi rad, ovaj put slika umjetnice Vere Donskaya-Khilko, također je zaplijenjen zbog 'neprimjerenosti i eksplicitnog sadržaja'. Slika pod nazivom 'Hrvanje', prikazuje Vladimira Putina i Baracka Obamu koji u golom izdanju odmjeravaju snage i mačuju se – spolovilima.

Preuveličani i karikirani udovi političara navodno su komentar na političke tenzije između dvije zemlje. Homoerotični podkontekst također je namjerna pljuska ruskom predsjedniku u svjetlu donošenja novih kontroverznih anti-gay zakona. Muzej erotike Tochka G, u kojem je izloženo originalno djelo, zatvoren je a vlasnik je priveden na saslušanju u policiju te je završio u pritvoru.

Naime, vrijeđanje predstavnika vlasti u Rusiji je kažnjivo, a maksimalna kazna je godina dana zatvora.