ZA ŽRTVE POPLAVA

Proslava dana Zagreba uz humanitarni koncert

26.05.2014 u 15:40

Bionic
Reading

U petak, 30. svibnja na Trgu kralja Tomislava (iza Umjetničkog paviljona)s početkom u 20.30 sati gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i Zagrebačka filharmonija pozivaju sve građane i građanke da proslave Dan Grada

Nakon prošlogodišnje impresivne proslave Dana Grada sa Zagrebačkom filharmonijom u prekrasnom ambijentu novoizgrađenih zagrebačkih fontana, gradonačelnik Milan Bandić i ove je godine dao građanima i građankama razlog da budu ponosni na grad u kojem žive.

Mora se priznati da je u Zagrebu uistinu mnogo učinjeno u aktualizaciji gradskih prostora, unoseći u njih istinski duh metropole različitim kulturno-zabavnim sadržajima. Na inicijativu gradonačelnika, ovogodišnji Dan Grada Zagreba proslavit ćemo na popularnom Tomislavcu. Zagreb slavi i svoju prvu godinu otkako je postao 28. europska metropola. No, i prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju kada je to službeno postao, Zagreb je, po uzoru na ostale europske metropole, svoj dan uvijek dostojno obilježavao. Tako će biti i ove godine.

U petak, 30. svibnja, na Trgu kralja Tomislava , iza Umjetničkog Paviljona, već od 19.30 sati moći ćete pogledati izložbu ugledne slikarice Naste Rojc, a od 20 sati prisustvovati otvorenju izložbe fotografija priznatog hrvatskog fotografa Ive Pervana. U 20.30 sati Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića održat će svečani koncert pod modrim zagrebačkim nebom za sve Zagrepčanke, Zagrepčane, one koji se tako osjećaju, ali i za sve slučajne i namjerne prolaznike željne prekrasne glazbe našeg najvećeg orkestra.

Sopranistica Martina Zadro, mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić, tenor Amir Saračević, bas Ivan Šarić, a sve uz pratnju Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić i orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske, izvest će djela velikana klasične glazbe - P.I.Čajkovskog, G.Verdija, L. van Beethovena, Blagoja Berse... Koncertna večer završit će veličanstvenom Odom radosti, kojom će se i simbolično obilježiti (svijetlu) europsku budućnost grada Zagreba.

Ulaz na koncert je slobodan, kao i na sva ostala događanja na Tomislavcu. Ipak, koncert Zagrebačke filharmonije poprimit će i humanitarni karakter; naime, svi prisutni moći će pozivom na broj 060 9011 dati svoj doprinos potrebitim ljudima u poplavljenim područjima i pokazati otvoreno srce Zagreba koje, u ovim teškim trenucima, kuca za njih.