SUVREMENA UMJETNOST

Produžen natječaj T-HT@MSU.HR

  • Autor: Iris Hazler
  • Zadnja izmjena 22.12.2015 18:20
  • Objavljeno 22.12.2015 u 18:20
T-HTnagrada@msu.hr dodijeljena je treći put

T-HTnagrada@msu.hr dodijeljena je treći put

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Rok za dostavu radova na deveti natječaj T-HT@msu.hr produžen do 9. siječnja 2016. godine

Natječaj je poziv za umjetnike koji se bave novim tehnologijama komunikacije, multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, odnosno, s jedne stane medijskom umjetnošću, kao što su video, eksperimentalni film i internetska umjetnost, a s druge područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije, kao što su robotička i elektronička umjetnost. Isto tako, pozivaju se i umjetnici koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika. Dakle, neka se inspiracija umjetnika ove godine ogleda u kombinacijama što više tehnika i materijala koji čine savršenu cjelinu.

Bit će dodijeljene sljedeće nagrade: otkupne nagrade u neto iznosu: prva nagrada - 50.000 kuna, druga nagrada - 45.000 kuna, a treća - 40.000 kuna. Otkupljeni radovi postat će dijelom zbirke THT@MSU.

Nagrada publike u neto iznosu od 10.000 kuna isplaćuje se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova publike. Glasove prebrojava posebno povjerenstvo po zatvaranju izložbe. Nagrada nije otkupna i isplaćuje se umjetniku u obliku stimulacije.

Natječaj je i pozivnog karaktera, a prema odabiru stručnog povjerenstva pozvani umjetnici ove godine su: Jelena Blagović, Igor Eškinja i Goran Petercol.

Prijavljeni kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske. Uvjet za sudjelovanje na natječaju jest da je prijavljeni rad nastao nakon 1. siječnja 2013. godine. Umjetnik na natječaj prijavljuje samo jedan rad. Umjetnik mora žiriju, po potrebi, omogućiti uvid u djelo uživo kako bi donio konačan sud o uvrštavanju rada na izložbu.

Prijava mora sadržavati: osobne podatke (ime, prezime, adresu, telefon, e-mail adresu); profesionalni životopis; dokumentaciju o prijavljenom radu s tehničkim podacima o radu (naziv, godina, tehnika, dimenzije, mjesto izlaganja); u dokumentaciji je obvezna fotografija ili nacrt rada; ako je riječ o video ili filmskim radovima potrebno je priložiti odgovarajuću datoteku te izjavu umjetnika o vlastitom umjetničkom radu. Sve podatke treba dostaviti na hrvatskom i engleskom jeziku.
Prijava na natječaj sastoji se i od online prijavnice kojoj pristupate putem linka na kraju teksta natječaja te slanja pošiljke poštom koja uključuje ispis ispunjene online prijavnice te digitalnu dokumentaciju rada (CD, DVD), zaključno s 9. 1. 2016. godine.

Radove ocjenjuje i odabire međunarodno stručno povjerenstvo koje je ove godine u sastavu: mr. sc. Snježana Pintarić, predsjednica stručnog povjerenstva, ravnateljica MSU-a i muzejska savjetnica; Rainald Schumacher, kustos, Office for Art, Berlin; Marco Scotini, nezavisni kustos, Milano; izv. prof. Sandra Vitaljić, fotografkinja, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb; Nataša Ivančević, muzejska savjetnica, pomoćnica ravnateljice i voditeljica Odjela zbirki i Zbirke skulptura MSU-a.
Svi prijavljeni kandidati će po završetku rada stručnog povjerenstva, a najkasnije do 1. veljače 2016. biti obaviješteni o radovima odabranim za izlaganje na izložbi Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr.

VAŽNO
Nakon poslane online prijavnice zaprimit ćete povratni e-mail s brojem prijave i jedinstvenim linkom na vašu prijavnicu. Vaša prijava bit će potpuna tek nakon što poštom zaprimimo pošiljku poslanu na adresu: Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, 10000 Zagreb koja sadrži otisnutu
ispunjenu online prijavnicu te dokumentaciju rada u digitalnom obliku (CD, DVD). Molimo da pošiljke šaljete s napomenom ''Za T-HT nagradu''. Prijave poslane nakon 9. 1. 2016. smatrat će se nevažećima.

Link na on-line prijavnicu: http://tc.t-com.hr/msu/prijava/

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!