FILMSKA GROZNICA POČINJE

Pripreme za 18. Sarajevo Film Festival su pri kraju

05.07.2012 u 19:50

Bionic
Reading

Najveća regionalna filmska groznica - Sarajevo Film Festival, koji ove godine 18. izdanjem slavi punoljetnost, počinje u petak, 6. srpnja. U narednih devet dana grad na Miljacki pretvorit će se u omiljeno mjesto u koje će se sliti poklonici sedme umjetnosti iz cijelog svijeta

Da se ništa ne smije prepustiti slučaju, svakako pokazuje i radna atmosfera koja već danima vlada na festivalskim lokacijama - postavljanje crvenog tepiha u trenutku pisanja ovog teksta privodilo se kraju, kao i ušminkavanje ostatka Festivalskog trga, ljetnog kina !hej (popularni sarajevski Metalac), kao i brojna druga mjesta na kojima će bit prikazani festivalski programi.

I press-centar je otvorio svoja vrata te su u četvrtak podijeljene i prve akreditacije novinarima koji će pratiti sadržaje ovogodišnjeg SFF-a.

Paralelno sa početkom 18. SFF-a, započet će i Sarajevo Music Stage koji će i ove godine građanima i posjetiteljima Sarajeva ponuditi koncerte nekih od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda

Na Sarajevo Music Stageu u petak će nastupiti Bombaj štampa i Vrooom, u subotu Bajaga i Instruktori, Hari Mata Hari nastupa u nedjelju, Kultur Shock u ponedjeljak, a Amira Medunjanin 10. srpnja.

Zbog obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici ovaj program će 11. srpnja imati pauzu, a koncertne aktivnosti bit će nastavljene 12. srpnja nastupom Tonyja Cetinskog, 13. nastupa Urban & 4 i Negative, a završnica pripala je sastavu Mostar Sevdah Reunion.

Svi koncerti, osim nastupa Amire Medunjanin počinju u ponoć, a ulaz u Dom mladih će biti otvoren od 22 sata.

Osamnaesto izdanje Sarajevo Film Festivala će se održati od 6. do 14. srpnja 2012.