13. svibnja

Queer Zagreb priprema najšarenije karaoke u gradu kao uvod u festival

11.05.2023 u 12:00

Bionic
Reading

Zagrijavanje za 21. Queer Zagreb Sezonu počinje s plesnom party-karaoke radionicom njemačkih umjetnika poznatijih kao Queereeoké - trupom koja, kako stoji u najavamna, karaoke pretvara u art

Domino uskoro otvara 21. Queer Zagreb Sezonu, središnji queer festival regije koji je ove godine za svoju temu odabrao glazbu. Organizatori poručuju da se pripremite za deset dana glazbeno-scenskog spektakla u queer izdanju s preko 50 umjetnika iz 10 različitih zemalja.

Od 12. do 21. svibnja zagrebačke pozornice donose premijeru plesne predstave "Heroes" Brune Isakovića i Mije Zalukar, poseban kazališno-glazbeni karaoke spektakl njemačkih umjetnika Queereeoké, vogue ballroom posvećen queer ikonama koje su ovakve zabave utemeljile, predstave, performanse, partyje i radionice te hrvatsku premijeru predstave "Turingov stroj" redatelja Ivice Buljana koja stiže u ZPC nakon uspješno turneje u New Yorku.

Umjetnički projekti koje predstavljaju ove godine svaki se na svoj način bavi glazbom u izvedbi, svaki je na svoj način stoga posebno glasan – stoji u najavama - upravo onakav kakvi queerovci još uvijek trebaju biti.

Glasni, dodaje se.

Queereeoké tim poručuje: "Sudjelujte u radionici i dopustite da od vas stvorimo karaoke zvijezdu – uz odličnu zabavu i kreativno druženje".

Svi ljubitelji karaoka pozvani su u petak 12. svibnja od 21 sat u Hotpot Bar, Petrinjska 31 na jedinstvenu večer koja je otvorena svima, ali zatvorena svim oblicima diskriminacije. Queereeoké tim poručuje: "Nije važno kako pjevaš, važno je ono što donosiš!"

Njemački umjetnici polaze od ideje da za queer osobe ne postoji puno mjesta na kojima se mogu slobodno izraziti, a kamoli snažno pustiti glas i uživati u sigurnom prostoru, što ne znači da je event zatvoren pojedincima koji se ne identificiraju kao queer - ali je važno znati kakvu energiju donosiš - Queereeoké party otvoren je svima, ali zatvoren svim oblicima diskriminacije.