FRIZIRANJE RAČUNA

Prihvaćena ostavka ravnateljice HNK-a Šibenik

25.02.2014 u 14:03

Bionic
Reading

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Šibenik prihvatilo je danas ostavku ravnateljice Nere Gojanović Kljajić, koju ju ponudila prošloga petka zbog zamjerki šibenskih gradskih vlasti za netočno prikazanje financijskog izvješća HNK-a.

Iz gradske uprave su je, naime, prozvali za neknjiženje računa kako bi prikazala bolju financijsku sliku šibenskoga HNK-a za prvih 9 mjeseci 2013.

Davor Šarić, predsjednik Kazališnog vijeća šibenskog HNK-a, nakon današnje sjednice kratko je kazao da je prihvaćen zahtjev ravnateljice za razrješenjem.

Zbog nemogućnosti daljnje suradnje i rada ravnateljica ne vidi način da i dalje obnaša funkciju čelne osobe šibenskog kazališta, te je razrješenje zatražila iz osobnih razloga, obrazložio je Šarić.

Svoju odluku Kazališno vijeće će poslati šibenskom Gradskom vijeću koje će o njoj raspravljati na idućoj sjednici. Epilog je ovo sukoba koji traje već neko vrijeme između ravnateljice i gradske uprave.

Gradonačelnik Željko Burić zamjerio je Gojanović Kljajić neuredno poslovanje, a revizija financijskog izviješća koju su napravile gradske službe, pokazala je da neke račune kazališna kuća nije knjižila kako bi se prikazalo bolje financijsko stanje.

Tu reviziju prošlog petka Kazališno vijeće nije prihvatilo ocijenivši da ravnateljica nije napravila propust u poslovanju, ali su njezinu ostavku danas potvrdili.