ČETIRI DESETLJEĆA FESTIVALA

Predstavljen program Varaždinskih baroknih večeri

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.07.2010 14:51
  • Objavljeno 05.07.2010 u 13:45
barokne veceri

barokne veceri

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr

U Društvu hrvatskih skladatelja u Zagrebu predstavljen je program 40. Varaždinskih baroknih večeri, koje će se održati od 24. rujna do 4. listopada ove godine

Zemlja partner ovogodišnjeg jubilarnog Festivala je Njemačka. Zadovoljstvo suradnjom izrazio je njemački veleposlanik u RH Bernd Fischer ističući kako će upravo predzadnjeg dana Festivala Njemačka slaviti 20. godišnjicu ujedinjenja i biti s Hrvatskom ujedinjena na koncertu na kojem će nastupiti njemački glazbenici.

U četiri desetljeća Festivala izvedeno je 97 djela hrvatske glazbene baštine, od kojih su mnoga doživjela i praizvedbu. Iznimna je muzikološka djelatnost u okviru Festivala, koja će ove godine biti stavljena u prvi plan tijekom velikog međunarodnog skupa pod nazivom 'Barokna glazba-jučer, danas, sutra' u suradnji sa Zavodom za znanstveni radu HAZU-a.

Program Festivala predstavio je njegov ravnatelj Davor Bobić, a ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, izvršnog organizatora Festivala Raymond Rojnik predstavio je redizajniranu web stranicu VBV-a na kojoj se nalazi cjelokupan program festivala zajedno s turističkom ponudom, zahvaljujući kojoj bi u Varaždin u vrijeme održavanja Festivala trebao doći i značajan broj domaćih i stranih turista, a tiskan je i trojezični programski letak. I ove će se godine nastaviti tradicija održavanja koncerata u inozemstvu, pa će u baroknoj glazbi moći uživati i publika u pet europskih zemalja, kao i u Križevcima, Ludbregu, Varaždinskim Toplicama, Prelogu i Trakošćanu.

Na konferenciji za novinare potpisan je i sporazum o partnerstvu između Varaždinskih baroknih večeri i Samoborske glazbene jeseni, temeljem kojeg će se ostvariti i značajne uštede u organizaciji koncerata sada dviju partnerskih kulturnih manifestacija. Sporazum su potpisali Davor Bobić i ravnatelj Samoborskih glazbenih jeseni Goran Merčep. Ulaznice za koncerte desetodnevnog varaždinskog baroknog festivala već se nalaze u prodaji, a o velikom interesu publike svjedoči i podatak da je u jednom danu prodano 300 ulaznica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi