'MRAK ČUDAK'

Predstava zbog koje će djeca posve zaboraviti na strah od mraka

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 06.11.2018 11:13
  • Objavljeno 06.11.2018 u 11:13
'Mrak čudak'

'Mrak čudak'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mala scena

Nova premijera zagrebačkog kazališta Male scene 9. studenoga u 19 sati edukativno-zabavna je predstava za najmlađe 'Mrak čudak' po motivima istoimene priče Feride Duraković i u režiji Silvija Vadle. Najavljena je kao nesvakidašnji teatar sjena koji progovara o prihvaćanju različitosti, traženju sebe i pobjedi ljubavi nad mrakom

Predstava je produkcija umjetničke organizacije Točka na i, a tekst je za kazalište adaptirala Kristina Kegljen.

Kako se ističe u najavi, predstava je osmišljena kao neobičan i nesvakidašnji teatar sjena, a osim što djecu upoznaje s tim rijetko viđenim kazališnim medijem i čarolijom koju on sa sobom donosi, 'Mrak čudak' progovara o prihvaćanju različitosti, traženju svog mjesta pod suncem i pobjedi ljubavi nad svim mrakovima svijeta.

Mrak čudak

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mala scena

'Interaktivnom igrom svjetla i sjene te dinamičnim izmjenama songova i igranih dijelova djeci se nastoji probuditi empatija i upoznati ih s bogatstvom koje nam druga bića mogu donijeti', stoji u najavi.

Dječji strah od mraka na pozornici će istjerati zaigrani glumački kvartet - Davor Kovač, Lidija Kraljić, Antonia Šašo Brkanić i Mladen Klarić – uz inspirativnu glazbenu pozadinu Mladena Klarića i Amira Sinanovića te uz scenografsko-likovne kulise Irene Kraljić i Marka Delića.

Predstava je dio jedinstvene kampanje 'Okolo naokolo', kojoj je cilj oživjeti kazališni život u svim dijelovima Hrvatske, osobito onima gdje ga zasad nema, te je koncem rujna izvedena je u Glini, kao prva profesionalna premijera u tom gradu nakon Drugog svjetskog rata.

Nakon zagrebačke premijere i posebne izvedbe u povodu Noći kazališta, kazališna karavana 'Mraka čudaka' otisnut će se na turneju po Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!