TEATAR &TD

Predstava posvećena životu Vesne Parun

28.03.2014 u 11:14

Ja koja imam nevinije ruke

Izvor: Promo fotografije / Autor: Teatar &td

Bionic
Reading

Umjetničko stvaralaštvo velike hrvatske pjesnikinje Vesne Parun bit će oživljeno na kazališnim daskama u predstavi 'Ja koja imam nevinije ruke'. Premijera predstave održat će se 10. travnja 2014. u 20 sati u Velikoj dvorani Teatra &TD

Predstava je monodramski projekt koji su, u suradnji s timom, osmislili glumica Vesna Tominac Matačić, koja je odabrala tekstove, i kazališni redatelj Ivan Leo Lemo, koji potpisuje koncept i režiju predstave. Projekt predstavlja njihov zajednički rad na istraživanju rada i života Vesne Parun. Osim najvažnijih epizoda iz njezina života, gledatelji će se moći prisjetiti poznatih i manje poznatih lirskih uradaka ove značajne umjetnice.

Originalnu glazbu za predstavu skladao je Ozren K. Glaser, uspješni hrvatski glazbenik koji se afirmirao inozemnom karijerom na filmu, kostimografiju potpisuje Dies Gaudii, a oblikovanje svjetla Miljenko Bengez. Producentica predstave je Tatjana Aćimović, a predstava je nastala u produkciji Zagrebačkog glumačkog ateljea.

Dan svečane premijere ujedno je i dan rođenja Vesne Parun pa će se tako prva izvedba igrati upravo kao dio obilježavanja rođendana pjesnikinje. Nakon premijere, zakazana je reprizna izvedba 12. travnja u 20 sati, u Teatru &TD.