'IMATE POTPORU HRVATSKE'

Predsjednica čestitala Rijeci na osvojenoj tituli Europske prijestolnice kulture

25.03.2016 u 12:00

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je Rijeci na osvojenoj tituli Europske prijestolnice kulture 2020. godine istaknuvši kako vjeruje da će Rijeka ostvariti kvalitetan program s kojim će predstaviti hrvatsku kulturu, baštinu i suvremena umjetnička dostignuća

'Čestitam mojoj Rijeci na osvojenoj tituli Europske prijestolnice kulture 2020. Uvjerena sam da će do 2020. godine grad Rijeka razviti i ostvariti dostojan i kvalitetan program s kojim će Europi i svijetu predstaviti hrvatsku kulturu, baštinu i suvremena umjetnička dostignuća', istaknula je predsjednica.

'Vjerujem da će se pri tome posebno podupirati suvremena produkcija izrasla iz Sveučilišta i institucija te razviti kreativna kulturna industrija koja će Rijeci, u prošlosti vrlo razvijenom industrijskome središtu, u ovome postindustrijskome vremenu, dati novi okvir i poticaj za održivi razvoj. Time će na najbolji način ispuniti svoj epitet europske kulturne prijestolnice', smatra Grabar-Kitarović.

Priznanje je odala i ostalim gradovima koji su sudjelovali u završnom krugu kandidacijskog postupka za tu prestižnu titulu - Osijeku, Puli i Dubrovniku, 'odnosno brojnim vrijednim ljudima koju su marljivo radili kako bi stvorili strategije, održive planove i programe koji će svakako poslužiti kao vrijedna podloga za razvoj tih gradova'.

Rijeka na svojem putu ispunjenja ovog zahtjevnog posla zaslužuje potporu cijele Hrvatske, kao i kreativaca koji su svoja dostignuća željeli ostvariti u programima gradova koji danas nisu izabrani, poručila je predsjednica Grabar Kitarović te istaknula kako je uvjerena da će 'EPK Rijeka i Hrvatska 2020. godine uspjeti samo zajedničkim trudom i nesebičnim dijeljenjem najboljega što imamo'.