NAGRADNJAČE

Poklanjamo vam suvenire Noći muzeja 2015.

26.01.2015 u 10:41

Bionic
Reading

Hrvatsko muzejsko društvo organizira jubilarnu desetu Noć muzeja, koja će se održati 30. siječnja 2015.godine od 18:00 sati do 01:00 sati uz slobodan ulaz za sve programe, a tportal.hr vam poklanja tri poklon paketa suvenira Noći muzeja 2015.

Tema desete Noći muzeja ''Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um'' nastavak je pristupa organizatora Noći muzeja da se podsjećanjem na velika imena hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti utječe na reafirmiranje mogućnosti razvoja lokalnih zajednica, upravo temeljenim na takvim vrijednostima i razvijanjem takvih programa u kulturno-turističkim itinerarima, stoga je ove godine fokus na Nikoli Tesli i njegovom rodnom kraju – Smiljanu, Gospiću i Lici

Ovogodišnja tema bit će podržana od strane 200 muzeja, arhiva, knjižnica, znanstveno-istraživačkih centara, obrazovnih i drugih institucija iz više od 100 gradova i mjesta, obzirom na bogatstvo fundusa i stalnih postava istih u kojima se nalaze brojni izumi i otkrića iz sfere znanosti i umjetnosti, koji će za trajanja manifestacije biti prezentirani posjetiteljima. Od sudionika se očekuje prezentacija inovativnih, kreativnih i atraktivnih izuma i otkrića, koja će privući, očekuje se, veliko zanimanje posjetitelja Noći muzeja 2015

Nagradu su osvojili:

Davorin Gluhak
Ljiljana Stanić
Vlasta Žugelj


Imena dobitnika objavit ćemo u petak, 30. siječnja.

S obzirom na bogatstvo koje baštinimo u hrvatskim ustanovama s područja znanosti i umjetnosti, a odnosi se i na brojne izume i otkrića, očekuju se kreativne i atraktivne prezentacije koje će privući brojne posjetitelje.

O uspjehu Noći muzeja govori i podatak o kontinuiranom rastu publike iz godine u godinu. Proteklih devet godina hrvatske muzeje je tijekom manifestacije Noći muzeja posjetilo više od dva milijuna posjetitelja, a samo prošle godine Noć muzeja 2014. zabilježila je rekordnih 360.000 posjetitelja, koji su posjetili preko 200 muzeja.

Manifestacija Noć muzeja popraćena je s više stotina prikaza u radijskim i televizijskim emisijama, izravnim javljanjima novinarskih ekipa s terena, novinskom tisku, te društvenim mrežama potvrđujući tezu o značenju kulturne ponude za povećani posjet muzejima, galerijama, i za ukupno obogaćivanje turističke ponude. Svojim brojnim atraktivnim izložbama, glazbeno-scenskim događanjima, kada svi hrvatski gradovi postaju pozornice, ova nacionalna manifestacija predstavlja nezaobilazni sadržaj u kulturnoj i turističkoj ponudi Republike Hrvatske.

Programi Noći muzeja 2015. tradicionalno su besplatni za sve posjetitelje. Program iz godine u godinu vjerno podržavaju brojni partneri, sponzori i pokrovitelji. Sve obavijesti o programima moguće je vidjeti na službenim stranicama Noći muzeja 2015., www.nocmuzeja.hr , kao i na društvenim mrežama.