VRHUNSKI NAGRAĐIVANI NASLOVI

Pogledajte što nudi prva Zagreb Indie Revija filmova

28.10.2014 u 14:05

  • +13

Zagreb Indie Revija filmova

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

Zagreb Indie Revija filmova je revija ponajboljih filmova sa svjetskih A festivala poput Cannesa, Berlina, Toronta i Venecije, koju organizira filmski distributer Discovery u kinima CineStar u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Mostaru. Revija će se održati od 30. listopada do 6. studenog i posjetitelji će imati priliku pogledati 17 vrhunskih filmova

Zagreb Indie Revija Filmova nastala je na ideji da se široj javnosti u sklopu jedne manifestacije prikažu najbolji filmovi svjetske nezavisne produkcije. Riječ je o arthouse filmovima koji su bili prikazani u glavnim konkurencijama najvećih svjetskih filmskih festivala: Cannesu, Berlinu, Sundanceu, Torontu... Mnogi od navedenih filmova bez Zagreb Indie Revije nikada ne bi bili prikazani u redovitoj kinodistribuciji.

Nezavisni filmski distributeri već dva desetljeća gotovo tvrdoglavo bave se distribucijom manje atraktivnih i nekomercijalnih filmova, ali zato iznimno kvalitetnih, te ih kroz distribuciju približavaju najširem krugu gledatelja. Namjera Zagreb Indie Revije je da već sljedeće godine preraste u Zagreb Indie Festival koji će omogućiti gledateljima da iskuse najbolje svjetske filmove na jednom mjestu.

Već ovogodišnjom revijom, uz partnera Cinestar Cinemas, omogućili smo da paralelno sa Zagrebom svi filmovi s revije budu prikazani u Rijeci, Osijeku, Splitu i Mostaru. Na ovaj način danas revija, a sutra festival, omogućit će publici iz navedenih gradova da budu u korak s kulturnim događanjima koja se događaju u glavnom gradu', kazao je Igor Rakonić, direktor Discoveryja.

U fotogaleriji pogledajte 17 naslova s prve Zagreb Indie Revije.