UOČI IZLOŽBE THT@MSU.HR

Pogledajte najbolje radove domaće suvremene umjetnosti

05.02.2015 u 11:00

  • +63

Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Na izložbi u Muzeju suvremene umjetnosti bit će predstavljena 34 rada domaćih suvremenih umjetnika, a donosimo vam fotografije odabranih među 166 radova pristiglih na ovogodišnji natječaj THT@MSU.HR

Međunarodno stručno povjerenstvo koje čine ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić, profesorica na ALU-u Leonida Kovač, multimedijski umjetnik Peter Kogler, Igor Španjol, kustos u MG-u Ljubljana i kustosica u MSU-u Leila Topić izabralo je 31 rad, a na izložbi koja se otvara u ožujku bit će predstavljeni i radovi troje pozvanih umjetnika - Lovre Artukovića, Martine Kramer i Gorana Škofića.

Natječaj je bio otvoren za umjetnike koji se bave novim tehnologijama komunikacije, multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, odnosno s jedne stane medijskom umjetnošću, kao što su video, eksperimentalni film i internetska umjetnost, a s druge strane područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije, kao što su robotička i elektronička umjetnost. Isto tako, pozvani su i umjetnici koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika.

Stručni žiri tijekom trajanja izložbe odabrat će tri rada koja će nagraditi. Prva nagrada iznosi od 50.000 kuna, druga 45.000 i treća 40.000 kuna. Otkupljeni radovi postaju dio fundusa MSU-a, odnosno Zbirke T-HT @ MSU. Četvrta nagrada, u iznosu od 10.000 kuna, dodjeljuje se umjetniku čiji rad za vrijeme izložbe osvoji najviše glasova publike.