ČAROBNA GRAĐEVINA

Pogledajte magični dvorac Hogwarts od čak 400 tisuća legića!

28.02.2013 u 11:01

Bionic
Reading

'Majstorica' legića Alice Finch, provela je 12 mjeseci slažući impresivan model škole magije Hogwarts iz 'Harryja Pottera' koji je nadopunila dekoriranim i naseljenim interijerima

Danska tvrtka igračaka Lego radi svoje službene setove kockica Harry Potter, ali oni sami po sebi nisu bili dovoljni za ambicioznu Alice Finch. Majka dvoje djece iz Seattlea htjela je izgraditi vlastitu, arhitektonski točniju verziju dvorca koja će imati četiri zida i strop te će biti dostupna za igranje odraslima i djeci.

Obišla je lokacije snimanja filmova o Harryju Potteru na Oxfordu, pažljivo proučavala sve romane J. K. Rowling, pogledala filmove te obišla studio u Londonu gdje je snimana većina scena.

U mnogim slučajevima, detalji iz filmova i knjiga nisu se podudarali, pa je sama odabirala što funkcionira najbolje za svijet Lega.

Nakon jednogodišnjeg slaganja monumentalnog modela od 400.000 lego-dijelova, stvorila je fantaziju svih obožavatelja mladog engleskog čarobnjaka, raskošnu verziju Hogwartske škole magije.

Na prošlogodišnjoj konvenciji BrickCon LEGO, Alice Finch odnijela je kući nagrade People’s Choice i Best in Show za svoju repliku škole, ali službeno izlaganje modela predstavljeno je prije samo nekoliko dana.

Do zakašnjele prezentacije došlo je zato što je umjetnica preslagivala svoje remek-djelo punih pet mjeseci nakon konvencije, kako bi ga izložila u svojoj dnevnoj sobi. Iako nije otkrila kolika je točna vrijednost modela Hogwarts LEGO, kazala je da je tijekom godine naručila preko tisuću dijelova i dodataka sa svih strana svijeta.