STRIP, DIZAJN, ANIMACIJA

Pogledajte kako je 'Sudbina u vašim rukama'

05.09.2013 u 14:05

Bionic
Reading

U sklopu festivala Dani Sarajeva u Zagrebu koji se od 9. do 13. rujna 2013. održava u Zagrebu, Udruga za promicanje kulture i umjetnosti, Ja BiH iz Zagreba, organizira izložbu pod nazivom 'Sudbina je u vašim rukama', poznatog bosanskohercegovačkog umjetnika Berina Tuzlića

Izložba radova iz područja stripa, grafičkog dizajna i crtane animacije djelomično je identitet umjetničkog stvaranja autora Berina Tuzlića

'Sudbina je u vašim rukama'
naziv je izložbe koja integrira srodnost različitih vrsta umjetnosti poput stripa, grafičkog dizajna i crtane animacije kroz koje nas vodi autor koji nas na trenutak vraća u vrijeme emocija iz prošlosti kada je umjetnost bila prirodna osvrćući se na današnje teme globalnog okruženja u kojem živimo.

Cilj je izložbe potaknuti na razmišljanje, da ne bismo, koristeći nove tehnologije, zaboravili misliti. Svako od autorskih djela ukazuje i govori da je sudbina 'u vašim rukama'.

'Drago mi je što se kontinuirano predstavljaju umjetnici u Zagrebu i Sarajevu. Prije mjesec dana na Danima Zagreba u Sarajevu predstavljeni su hrvatski umjetnici, a sada se to već tradicionalno događa i u Zagrebu - predstavljaju se i umjetnici iz Sarajeva.

To je izvrsna prilika za razmjenu ideja, mogu se roditi zajednički projekti koji jačaju međukulturalnu suradnju. Radujem se izložbi i koncertu u Zagrebu. Očekujem da će zagrebačka publika imati priliku vidjeti, čuti i uživati u koncertu Paranoid Android te osjetiti novi trend koji dolazi iz kreativnog Sarajeva', kazao je Tuzlić

Mjesto održavanja je galerija Velvet, u Dežmanovom prolazu 9. U sklopu izložbe održat će se i cjelovečernji koncert sarajevske grupe Paranoid Android.


Paranoid Android

Berin Tuzlić, rođen je 1968. u Sarajevu. Partner je Agencije Via Media i Via Media Reach, osnivač udruženja za Art i vizualno komunikacijske vještine PIXEL. U svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri, radio je kao kreativni direktor, dizajner i animator na realizaciji kreativnih strategija, razvoja novih proizvoda, preko 80 reklamnih kampanja lokalnih i internacionalnih oglašivača. Predsjednik je ASIFA BiH - svjetskog udruženje animatora ogranak za BiH. Autor je velikog broja art animiranih filmova, glazbenih spotova i stripova i reklama. Nagrađen je s više od 30 međunarodnih nagrada.