'WHERE TO INVADE NEXT'

Pogledajte foršpan za novi dox Michaela Moorea

08.12.2015 u 12:27

Bionic
Reading

Novi dokumentarni film Michaela Moorea 'Where To Invade Next' dolazi šest godina nakon njegovog prethodnog filma. No čini se da namjerno kontroverzni dokumentarist nije gubio vrijeme s obzirom na to da je putovao diljem svijeta osvajajući zemlje kako bi ukrao njihove najbolje ideje i donio ih u SAD. Američki kritičari većinom su oduševljeni filmom, kojeg proglašavaju jednim od najboljih koje je Moore snimio

'Where To invade Next' Michaela Moorea svoju je svjetsku premijeru imao početkom jeseni na filmskom festivalu u Torontu, a onda je uspješno prikazan i na New York Film Festivalu mjesec dana kasnije, na kojem je također dobio odlične kritike. Prema Rotten Tomatoes, portalu koji sakuplja filmske kritike, novi dokumentarac Michaela Moorea (dobitnika Oscara za 'Ludi za oružjem' i Zlatne palme za 'Farenheit 9/11) ima 84 posto pozitivnih kritika, iako su se već pojavili i osporavatelji, ponajviše s republikanske desnice.

Ovaj put Moore se odlučio na nešto što većina Amerikanaca tijekom svojega života ne učini, a to je putovati svijetom i posjetiti druge zemlje i kulture. Dokumentarac je koncipiran kao tzv. travelogue tj. dnevnik putovanja, u kojem Moore ironično osvaja zemlje poput Finske, Italije i Francuske kako bi im ukrao dobre ideje o organizaciji društva i donio ih u SAD.

'Where to Invade Next' u SAD-u će krenuti u redovitu kinodistribuciju 23. prosinca ove godine, a sada se pojavio i prvi foršpan filma koji obećava da novi dox Michaela Moorea, slagali se s njegovim metodama i politikom ili ne, neće biti dosadno za gledati.