pod pokroviteljstvom predsjednika

Podizanjem zastave u Barbanu otvorena 46. Trka na prstenac

21.08.2021 u 09:08

Bionic
Reading

Svečanim podizanjem zastave Trke na prstenac u petak navečer službeno je otvorena 46. tradicionalna manifestacija u Barbanu, koja se održava ovog vikenda na barbanskom trkalištu - Gradišću

Otvorenje 46. Trke održano je u drugačijim okolnostima, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a u sklopu programa otvorena je i skupna izložba „Susret s prošlošću“.

„Ponosan sam što vas ipak mogu sve ovdje pozdraviti, usprkos novim okolnostima, tradicija se nastavlja i to je bitno! Da nastavimo tradiciju u duhu Trke i na čast svih sudionika, prijatelja Trke, te onima koji godinama daju podršku ovoj manifestaciji,“ izjavio je sinoć predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus.

Danas će se održati Trka za viticu, a u nedjelju Trka na prstenac - obje počinju u 17 sati.

Sinoć su na svečanosti pročitana i imena ovogodišnjih 16 konjanika, i njihovih kopljonoša, koji sudjeluju u obje trke.

U Centru za posjetitelje otvorena je izložba pod nazivom „Susret s prošlošću“. U skupnoj izložbi predstavili su se Tarcizio Bastijanić sa zabilježenim trenucima u vremenu i Silvano Jelenić sa starim razglednicama i markama.

Zbog sigurnosnih mjera ograničen je broj posjetitelja, a Hrvatska radio televizija će i ove godine Trku na prstenac u nedjelju prenositi na Drugom programu HTV-a, s početkom u 17 sati.

Trku se može pratiti i na stranicama:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/

http://trkanaprstenac.hr/