POLET MLADOSTI

Plesni performans koji vraća u prošlost

22.01.2014 u 20:08

Bionic
Reading

U spomen na vrijeme socijalizma i masovne koreografije u izvedbi tisuća mladih, kreiran je projekt 'Polet mladosti' koji će posjetitelje vratiti u prošlost

Vrijeme u kojem su masovne koreografije u izvedbi tisuća mladih iskazivale zajedništvo i vjeru u budućnost davno je iza nas.

Projekt 'Polet mladosti' gledatelje vraća u potisnuto vrijeme socijalizma kroz istraživanje plesa kao dijela masovne kulture unutar sletskih manifestacija.

U pokušaju rekonstrukcije sletskog pokreta danas ujedinio je nekoliko generacija.

Izvođački tim sastavljen je od balerine koja je sama sudjelovala u sletovima, od dvije plesačice čije su prve godine rođenja bile i posljednje godine socijalizma te od tri djevojke u dobi od 13 do 17 godina koje nikada do ovoga projekta nisu niti čule za riječ 'slet'.

Projekt 'Polet mladosti' nastao je u produkciji Umjetničke organizacije Protunapad u koprodukciji s umjetničkim kolektivom Montažstroj.

Rezultat projekta 'Polet mladosti' je plesni performans u koreografiji Nataše Mihoci i dramaturgiji Boruta Šeparovića.

Javne izvedbe performansa bit će 29, 30. i 31. siječnja 2014. godine s početkom u 20 sati u prostorima partnera projekta, Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon Jedinstvo.

Ulaz na performans je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta svi zainteresirani obavezni su rezervirati svoje mjesto elektroničkim putem na e-mail adresu poletmladosti@gmail.com ili telefonskim putem na broj 0993310101.