FESTIVAL STRIPA

Plakati koji su proslavili Makarsku

26.05.2014 u 10:20

  • +4

Posteri MaFesta

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mafest

Bionic
Reading

Ovogodišnji osmi po redu festival stripa MaFest koji se održava u Makarskoj sve do 25. svibnja idealno je vrijeme da se prisjetimo plakata po kojima je slavan ovaj festival

Kao i prošlih godina, ovogodišnji osmi po redu makarski festival stripa MaFest u goste dovodi slavna imena svjetske strip scene te kroz brojne radionice, tribine i natječaje omogućuje zaljubljenicima u strip druženje sa zvijezdama devete umjetnosti.

Festival se održava do 25. svibnja, a u goste dovodi više od trideset autora iz devet zemalja.

Posebni festivalski gosti su: Eric Bourgier, Pasquale Del Vecchio, Daniel Henrotin, Sean Gordon Murphy, Grzegorz Rosiński, Mark Simpson Jock, Boris Talijančić, Milorad Vicanović Maza i Roberta Zaghi koji će se družiti s fanovima i dijeliti potpise 23., 24. i 25. svibnja.

Svakog dana trajanja MaFesta održavaju se radionice s najmlađima, a organiziran je i natječaj za osnovnoškolce od 5. do 8. razreda s područja Makarske rivijere. Najboljima će biti dodijeljene nagrade uz Intro party u kavani Memory 22. svibnja.

Iz programa bismo izdvojili i izložbu Sonje Gašperov i Mira Župe u galeriji Gale Rica 21. svibnja, burzu stripova i projekciju dokumentarnog filma 'Bordo - vječna stripovska mladost' 23. svibnja.

Posebno su popularni festivalski plakati na kojima specijalni gosti svoje junake, poput Batmana, Zagora i Texa Willera, crtaju usred neke pustolovine u Makarskoj.

'Najviše narudžbi za ovakve plakate imamo iz inozemstva, a oni ujedno predstavljaju alternativan način promocije Makarske kao turističkog mjesta', ističu organizatori.

Više o programu potražite na internetskim stranicama.