JESTE LI ZNALI?

Peugeot ne proizvodi samo automobile

14.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Malo tko će na spomen Peugeota pomisliti na bilo što drugo osim na automobile, no vjerovali ili ne - francuska grupa proizvodi i planira izrađivati mnogo više od toga

Za početak, Peugeot je započeo kao proizvođač mlinaca i bicikala, a istom djelatnošću bavi se i danas. Francuski mlinci za sol, papar i kavu možda nisu toliko popularni kod nas, no itekako imaju ono nešto što ih čini nezamjenjivim dodatkom modernim kuhinjama zapadnjaka.

Bicikli su također velika Peugeotova strast, a tvornička momčad francuskog proizvođača desetljećima je osvajala renomirane biciklističke utrke poput Tour de Francea te je najtrofejnija biciklistička momčad uopće. Ako kojim slučajem niste voljni pedalirati vlastitim snagama, tu su, naravno, Peugeotovi mopedi i skuteri.

Peugeot, čini se, ni ovdje ne planira stati kada je mobilnost u pitanju. Francuzi se već neko vrijeme bave idejom izrade glisera i jedrilice, a podjednako ih, čini se, oduševljava i aeronautika, pa je valjda samo pitanje vremena kad će i Peugeot poletjeti.

Kao da svime nabrojanim nisu pokrili dovoljno sfera ljudskih potreba, u Peugeotu planiraju izradu glazbenih instrumenata, a njihov prvi projekt je klavir izrađen u suradnji s renomiranim proizvođačem Pleyelom. Nekako sumnjamo da će suradnja ovdje prestati.

Naposljetku, kakav je to proizvođač automobila koji nema vlastiti ručni sat? TP001 prvi je u nizu kronografa koje je Peugeot proizveo.

Sve nabrojano možete detaljnije proučiti u našoj fotogaleriji.