mandat od 4 godine

Perica Martinović i dalje na čelu Hrvatskog društva dramskih umjetnika

  • Autor: D.A.M./Hina
  • Zadnja izmjena 23.10.2017 21:45
  • Objavljeno 23.10.2017 u 21:45
Perica Martinović

Perica Martinović

Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Za predsjednicu Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) na mandat od četiri godine ponovno je izabrana Perica Martinović, izvijestili su u ponedjeljak iz tog društva nakon njegove redovite izborne skupštine održane u kazalištu Vidri

Izabran je i novi Upravni odbor u kojem su: Nada Abrus, Sandra Lončarić Tankosić, Nedim Prohić, Ivica Pucar, Joško Ševo i Ana-Marija Vrdoljak. U Nadzorni odbor izabrani su Robert Bošković – Žarak, Lidija Helajz i Šiško Horvat Majcan, a u Etičko povjerenstvo Jasna Malec Utrobičić, Dunja Sepčić i Iva Srnec. 

Perica Martinović, uz provedbu velikih manifestacija (Nagrada hrvatskoga glumišta, Festival glumca) koje HDDU organizira, kao zadatke u sklopu svojega programa u novome mandatu postavila je pozivanje i poticanje članstva na veći angažman u svim aktivnostima i projektima HDDU-a te na snažniju međusobnu komunikaciju o svim pitanjima važnima za njihov profesionalni, umjetnički i društveni status, priopćili su iz HDDU-a.

HDDU će se zauzimati za pomaganje i brigu o najosjetljivijim i najranjivijim grupama članova: bolesnima, umirovljenima i onima slabijega materijalnog statusa te o mladima i nezaposlenim dramskim umjetnicima. Svoje će prostorije i dalje ustupati manjim kazalištima, umjetničkim organizacijama, nezavisnoj sceni i pojedincima za pripreme programa, čitaće probe, radionice, okrugle stolove i sve druge oblike aktivnosti.

Perica Martinović posebice je istaknula da će se i dalje zauzimati za zajedništvo i poticali toleranciju, komunikaciju, kolegijalnost, međusobno poštovanje i uvažavanje u različitostima. Pozvala je sve članove HDDU-a da svojim postupcima i javnim djelovanjem štite dignitet struke i hrvatskoga glumišta te time pridonesu pozicioniranju Hrvatskog društva dramskih umjetnika kao društveno relevantne krovne strukovne umjetničke udruge.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!