'BAKRENE SOVE'

Pavao Pavličić objavio stotu knjigu i u njoj se vratio žanru fantastike

09.11.2018 u 10:48

Bionic
Reading

Pisac Pavao Pavličić objavio je svoj jubilarni stoti naslov, roman 'Bakrene sove', 'fantastični triler o pokušaju da se matematički izračunaju budući događaji'

Priča u novom romanu Pavla Pavličića počinje u zgradi Državnog arhiva, u kojoj konzervatori otkrivaju tajnu sobu, a u njoj crteže na kojima je netko, još na prijelazu 19. u 20. stoljeće, prikazao vedute Zagreba kakav izgleda danas, sa svim zgradama nastalim u najnovije vrijeme. Pronalaze, uz to, i izračune koji su se bavili umjetnošću, poviješću i politikom, a na koncu i samim fizikalnim fenomenima. U glavnom je gradu, izgleda postojalo tajno društvo koje se time bavilo, a članovi su mu bile mnoge poznate osobe. Crteže je, recimo, izradio ni manje ni više nego Vlaho Bukovac. Društvo je bilo aktivno u posljednjih stotinjak godina, a nije isključeno da i dalje postoji...

U svojoj stotoj knjizi, navode iz izdavačke kuće Mozaik knjiga, Pavličić se vraća žanru koji ga je proslavio, fantastici.

'Baš kao i u slavnom prethodniku, 'Večernjem aktu', i u novom romanu autor u napetoj priči pripovijeda o čovjekovoj vječnoj želji za vlašću i moći i odgovara na pitanje trebamo li dobiti sve ono o čemu cijeli život maštamo i što želimo', najavljuje izdavač.

'Bakrene sove' Pavlu Pavličiću stoti su objavljen naslov, a iz bogatog opusa ističu se posebno njegovi kriminalistički romani.