'BAKRENE SOVE'

Pavao Pavličić objavio stotu knjigu i u njoj se vratio žanru fantastike

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 09.11.2018 10:48
  • Objavljeno 09.11.2018 u 10:48
Pavao Pavličić

Pavao Pavličić

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Pisac Pavao Pavličić objavio je svoj jubilarni stoti naslov, roman 'Bakrene sove', 'fantastični triler o pokušaju da se matematički izračunaju budući događaji'

Priča u novom romanu Pavla Pavličića počinje u zgradi Državnog arhiva, u kojoj konzervatori otkrivaju tajnu sobu, a u njoj crteže na kojima je netko, još na prijelazu 19. u 20. stoljeće, prikazao vedute Zagreba kakav izgleda danas, sa svim zgradama nastalim u najnovije vrijeme. Pronalaze, uz to, i izračune koji su se bavili umjetnošću, poviješću i politikom, a na koncu i samim fizikalnim fenomenima. U glavnom je gradu, izgleda postojalo tajno društvo koje se time bavilo, a članovi su mu bile mnoge poznate osobe. Crteže je, recimo, izradio ni manje ni više nego Vlaho Bukovac. Društvo je bilo aktivno u posljednjih stotinjak godina, a nije isključeno da i dalje postoji...

Bakrene sove, Pavao Pavličić, Mozaik knjiga

Bakrene sove, Pavao Pavličić, Mozaik knjiga

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mozaik knjiga

U svojoj stotoj knjizi, navode iz izdavačke kuće Mozaik knjiga, Pavličić se vraća žanru koji ga je proslavio, fantastici.

'Baš kao i u slavnom prethodniku, 'Večernjem aktu', i u novom romanu autor u napetoj priči pripovijeda o čovjekovoj vječnoj želji za vlašću i moći i odgovara na pitanje trebamo li dobiti sve ono o čemu cijeli život maštamo i što želimo', najavljuje izdavač.

'Bakrene sove' Pavlu Pavličiću stoti su objavljen naslov, a iz bogatog opusa ističu se posebno njegovi kriminalistički romani.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!