SVEČANA ZAVRŠNICA FESTIVALA

Pavao Mašić trostruki laureat varaždinskih baroknih večeri

05.10.2010 u 08:52

Bionic
Reading

Svečanom dodjelom nagrada najboljim glazbenicima završene su 40. varaždinske barokne večeri

Trostruki laureat tog festivala jest orguljaš i čembalist Pavao Mašić. Njemu je pripala nagrada 'Jurica Murai' za najbolju interpretaciju na Baroknim večerima. Publiku i ocjenjivački sud osvojio je koncertom u varaždinskoj katedrali, gdje je izveo Bachova djela iz njegova kasnog razdoblja u Leipzigu. Mašić je dobitnik i nagrade 'Kantor', koju na Varaždinskim baroknim večerima tradicionalno dodjeljuje 'Vjesnik'. Treće priznanje, koje je u Gradskoj vijećnici primio mladi glazbenik, jest nagrada 'Ivan Lukačić' za iznimno umjetničko ostvarenje na festivalu.

Nagradu je osvojio Ansambl Symblem, u kojemu Pavao Mašić nastupa kao čembalist uz Bojana Čičića na baroknoj violini te Niku Zlatarić na violi de gambi.

Uz 40. obljetnicu festivala barokne glazbe u Varaždinu, ove su godine dodijeljene još dvije nagrade vezane uz važne obljetnice - nagradu 'Ivan Lukačić' dobile su čembalistica Višnja Mažuran u povodu 45. obljetnice umjetničkog rada te varaždinska Glazbena škola u prigodi 180. obljetnice osnutka.

Varaždinske barokne večeri ove su godine bile iznimno uspješne te su svi koncerti bili odlično posjećeni, rekao je njihov ravnatelj Davor Bobić te dodao kako su već počele pripreme za sljedeći festival.