(NE)POZNATI PLESAČ

Ovako je Jason Statham zarađivao prije svjetske slave

15.04.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Britanski glumac, bivši ronilac i umjetnik borilačkih vještina, Jason Statham je prije holivudske slave i proboja na filmsko platno u akcijskim ulogama, za život zarađivao statirajući u glazbenim videospotovima

Jason Statham prvi put je uočen u videospotu za singl 'Comin On'  škotske EDM grupe The Shamen iz 80-ih. U navedenom spotu, Jason je u minijaturnoj leopard opravici i s tijelom prekrivenim uljem, uspio pokazati svoje zavidno plesno umijeće. Uloga u spotu britanskom glumcu možda i nije najsvjetliji trenutak u karijeri, no svakako je jedna od zanimljivijih.


Ako ste pomislili da je Jason nakon snimanja 'Comin On' spota odlučio zamrznuti svoju karijeru plesača u videospotovima - ozbiljno ste se prevarili. Godine 1994. Jason se ponovno našao u ulozi plesača, ovoga puta u velikom hitu 'Run to the Sun' britanskog synth-pop dua Erasure. Nakon nauljenog plesa u oskudnoj životinjskoj opravici nalik Tarzanovoj, Jason se ponovno našao u toples izdanju - ovoga puta prekriven srebrnom bojom.


Od nauljenog i androginog plesača prekrivenog srebrnom bojom, jasno je vidljivo kako je Jason Statham prevalio ogroman put do statusa svjetske akcijske zvijezde koju danas poznajemo.