DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Otvorena izložba svestrane umjetnice Jagode Buić

01.08.2013 u 10:55

Bionic
Reading

Izložba kolaža Jagode Buić pod nazivom 'Carta canta 2' otvorena je u sklopu popratnog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 31. srpnja, atriju palače Sponza

Izložba 'Carta canta 2' nastavak je ciklusa započetog prije desetak godina kojim je otvorena nova dionica u stvaralaštvu Jagode Buić. Nadahnuće i izazov autorica je pronašla u oblikovanju papira, materijala koji intrigira podjednako kao podloga i kao struktura. Tehnikom kolažiranja, akumuliranja i lijepljenja darovita autorica konkretizira svoju viziju te stvara zaista žive papirnate kompozicije koje promatraču pijevno prenose svoju poruku.


Jagoda Buić svestrana je umjetnica s preko 120 različitih projekata iza sebe u kojima je kao kostimografkinja i scenografkinja za opere, balete, drame i filmove ostavila zapažen trag kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Osim rada na kazališnim i filmskim projektima stvara i izlaže tekstilne forme u prostoru koje bilježe veliki uspjeh pa su danas njene tekstilne instalacije dio najvažnijih svjetskih muzeja uključujući i Metropolitan Museum u New Yorku i Muzej moderne umjetnosti u Parizu.


Jagoda Buić

Na otvaranju izložbe govorili su intendant Igara Krešimir Dolenčić, akademik Tonko Maroević, pomoćnica ministrice kulture Vesna Jurić Bulatović i ravnateljica Umjetničke galerije Dubrovnik Vesna Delić Gozze. Izložba je postavljena na dvije lokacije – u atriju palače Sponza i u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, a za posjetitelje će biti otvorena sve do zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara 25. kolovoza.