OSBORNEOVA DRAMA

'Osvrni se gnjevno' na Sceni Gorica

10.11.2009 u 14:09

Bionic
Reading

Predstava 'Osvrni se gnjevno', nastala prema tekstu engleskog dramatičara Johna Osbornea i u režiji Paola Magellija, premijerno će se izvesti 10. studenoga na Sceni Gorica

Osborneova drama o ljubavnom trokutu 'Look Back in Anger' još je od same premijere 1956. u Londonu izazvala veliko zanimanje javnosti. Taj klasični buntovnički tekst preobrazio je englesko kazalište i iz njega je u britanskom kazalištu i literaturi preuzet termin 'gnjevni mladi ljudi'. Drama je nadahnula nekoliko generacija, no na hrvatskim se pozornicama rijetko izvodi, stoji u obavijesti kazališne kuće.

Taj 'biser engleske dramatike' bit će postavljen na Sceni Gorica u glumačkoj izvedbi Ane Begić, Milana Pleštine, Nikše Butijera, Ive Visković i Gorana Bogdana

Po riječima dramaturginje Željke Udovičić, ta predstava donosi, pokazuje, prokazuje i analizira odnose, mogućnosti i opcije, bez pretenzija da zaključi, ali s voljom da pita.

Redatelj Paolo Magelli je s prethodnom predstavom 'Pir malograđana' na Sceni Gorica označio umjetnički prodor te scene. S novom predstavom Scena Gorica pozicionira se kao kazalište koje svoju zadaću vidi u etabliranju građanskog repertoara visokih umjetničkih dosega, društveno angažirano i poticajno u stvaralačkoj klimi grada Velike Gorice, ističe se u obavijesti kazališta.