AARON BLABEY

Osvojite seriju grafičkih romana 'Loši momci'

01.06.2022 u 14:58

Bionic
Reading

Serija grafičkih romana LOŠI MOMCI Aarona Blabeyja namijenjena je djeci od 6 do 9 godina, onima koji tek uče čitati, cijene humor i vole dinamičnu radnju

Prevedena je na više od 40 jezika, prodana je u svijetu u fantastičnih 10 milijuna primjeraka, na listi New York Timesa nalazi se gotovo dvije i pol godine, a po njoj je snimljen i animirani film u produkciji Dreamworksa koji se prikazuje u kinima.

Glavni junaci ove super smiješne, silno dinamične serije romana su: Vuk – karizmatični vođa kojeg svi slijede iako ne vjeruju u njegovu ideju o dobrim djelima; Morski Pas – prilično skuliran lik (osim kad upozna Tarantulu), Zmija je nestrpljiv, Pirana paničar, a Tarantula računalni genije koji bi se rado sprijateljio sa svima, ali ostali malo zaziru od njega.

O svakome od njih postoje široko rasprostranjene predrasude koje oni ne razumiju, a jako im je važno predstaviti se u najboljem svjetlu. Zato iz epizode u epizodu pokušavaju dokazati kako su oni baš dobri momci, bez obzira na rezultat prethodne akcije u kojoj su opet ostali neshvaćeni. Ocrtavajući u par slika i kratkim dijalogom na koji način različiti likovi doživljavaju druge likove ili neki događaj autor uspijeva izazvati salve smijeha. Ta je jednostavnost autorova najjača osobina.

Ono što nas posebno oduševljava jest da se djeci ovi romani toliko dopadaju da ih preporučuju jedni drugima i prepričavaju dogodovštine ovih petero antijunaka, pardon, junaka.

'Volio bih da sam ovu knjigu imao kao dijete. Urnebesno!' Dav Pilkey, autor romana Čovpas

'Izazov: zadržite ozbiljno lice dok čitate ovu knjigu' Kirkus Reviews

Čitateljima tportala darujemo jedan serijal LOŠI MOMCI autora Aarona Blabeyja (LOŠI MOMCI, EPIZODA 1: HTJELI – NE HTJELI, LOŠI MOMCI, EPIZODA 2: PERNATA MISIJA i LOŠI MOMCI, EPIZODA 3: KLUPKO KRZNA UZVRAĆA UDARAC), a dobitnik je Julijana Jančula Bauer.