NAGRADNI NATJEČAJ

Osvojite kotizaciju za radionice CeKaPea!

16.10.2014 u 12:57

Bionic
Reading

Zagrebački Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) osmu godinu za redom organizira radionice koje pomažu da naučite pisati, razbijete kreativne blokade i razvijete disciplinu stvaranja uz vodeća imena hrvatske književnosti. Radionice su semestralne i održavaju se jednom tjedno, u ukupnom trajanju od 30 sati. Cijena radionica je 1.500 kuna, a najkreativniji čitatelj tportala će osvojiti jednu besplatnu radionicu po izboru!

Da bi ušli u izbor za vrijednu nagradu ispunite prijavu te odgovorite na pitanje 'Zašto pišem?'. Najkreativni odgovor će biti nagrađen besplatnom kotizacijom za jednu od radionica u nastavku, po vašem izboru. Sve radionice održavaju se u Zagrebu, u Amruševoj 5, a popis radionica između kojih možete odabrati vama najdražu je u nastavku.

RADIONICA KRATKE PRIČE s neponovljivim Miroslavom Mićanovićem, čiji će vas poticaj, energija i entuzijazam zaraziti i vinuti u nove sfere.

RADIONICA DRAME: U sjajnom programu će se izmjenjivati i dopunjavati dva voditelja, Dubravko Mihanović i Ivana Sajko, i zajedno s vama tražiti odgovore na dva vrlo važna pitanja: kako pisati dramski tekst i kako ga izvesti?

RADIONICA SCENARIJA s Tomislavom Zajecom. Najbolji i najsigurniji put od ideje do kratkog filma vodi preko radionice u kojoj ćete s Tomislavom napisati scenarij za kratki film koji niti jedan ozbiljniji producent neće moći odbiti.

RADIONICA STOP ŠUTNJI O PROČITANIM KNJIGAMA s Jagnom Pogačnik, na kojoj ćete osim mogućnosti rasprave o vašim omiljenim djelima, naučiti i kako na posve nov način pristupiti književnom tekstu, što i kako prvo uočavati, na koji način formirati mišljenje i kako najbolje argumentirati ono što nam se (ne)sviđa.

RADIONICA KNJIŽEVNOG PREVOĐENJA s Tomislavom Kuzmanovićem otkrit će vam kako se književno prevođenje razlikuje od ostalog te koje se tajne, problemi i ljepote kriju u prevođenju vaših omiljenih djela.

DEMONTAŽA, nova radionica na kojoj će vam Nebojša Lujanović objasniti kada je struktura nedovršena, lik nemotiviran, narativni tok narušen, a metafora problematična. Kako su te probleme rješavali stari majstori? Od Joyceovih Dublinaca i Salingerovih Devet priča, do Marquezovih i Marinkovićevih romana te prilagođavajući lektiru vašim preferencijama, krenut ćemo od analize prema krčenju prašume zvane – interpretacija.

RADIONICA POEZIJE s Miroslavom Kirinom će vas upoznati s najvažnijim elementima književnog roda lirike i pomoći u svladavanju osnovnih tehnika za njezino pisanje i čitanje. Pjesništvo je najhermetičniji i najneokomunikativniji od svih književnih izraza pa je zbog toga ova radionica dodatno intrigantna.

Rok za prijavu je 24. listopada, a mi vas pozivamo da se prijavite što prije i doživite jedinstvenu književnu avanturu! Ime dobitnika bit će objavljeno na tportalu 27. listopada, a za više informacija obratite se na info@cekape.com / 091.5675.140 / www.cekape.com.

Nagradu je osvojio Maro Tudić, a pobjednički tekst glasi:

Pišem jer moram. Drugačije ne znam. Zapravo pišem i premalo zbog straha da ne znam, ali borim se s pisanjem svakodnevno. Makar dvije rečenice na dan pomažu mi da zaboravim sivilo svakodnevice da otputujem na mjesto koje je u potpunosti u mojoj kontroli. Bez politike, bez mržnje, bez straha, bez zavisti, bez neimaštine, bez, bez, bez... Zato pišem.