U IZDANJU PLANETOPIJE

Osvojite knjigu 'Voli ljude, koristi se stvarima'

19.08.2021 u 13:15

Bionic
Reading

Joshua Fields Millburn i Ryan Nicodamus dugogodišnji su prijatelji, od minimalizma su stvorili pokret, dokumenarac im se emitira na Netflixu, a sada možete čitati i njihovu knjigu Voli ljude, koristi se stvarima (a ne obrnuto) na hrvatskom jeziku u prijevodu Metke Jelenc

Na prvi pogled lako se može pomisliti kako je bit minimalizma samo u tome da se riješimo materijalne imovine. Da je tako, onda bi svatko mogao unajmiti kontejner za smeće, u njega ubaciti svu kramu i istog trena osjetiti vječno blaženstvo. Izbacivanje suvišnog osnovni je dio recepta, ali to nije konačni cilj, stoji u priopćenju.

Ako se zaokupimo samo stvarima, promašili smo širi smisao, poručuju Minimalisti u svojoj knjizi u kojoj pokazuju kako minimalizam pomaže u preispitivanju i zacjeljivanju sedam najvažnijih životnih odnosa: sa stvarima, istinom, jastvom, novcem, vrijednostima, kreativnošću i ljudima. Minimalisti se ne usmjeravaju na to da imaju manje materijalnih stvari. Usmjeravaju se na to da naprave mjesta za više: više vremena, strasti, kreativnosti, iskustava, zadovoljstva, više slobode.

Čitateljima darujemo tri primjerka knjige 'Voli ljude, koristi se stvarima', a dobitnici su Radmila Birač, Dragana Tomljanović, Mirna Konevski. Sretni dobitnici će svoje nagrade dobiti na adresu.