TOOKBOOK POZIVA

Okrenite novu stranicu i predstavite svoju priču

24.01.2014 u 16:24

Bionic
Reading

TookBook je osmislio novu hrvatsku storytelling platformu u suradnji sa književnikom, novinarom i scenaristom Velimirom Grgićem, a prvo u nizu storytelling događanja održati će se na Valentinovo u Muzeju prekinutih veza s početkom u 20 sati uz nastup Luke Belanija.

Ciklus događanja Tookbook Storytelling odvijat će se na način: jednom u dva mjeseca zadaje se tema putem društvenih mreža, izabire zanimljiva lokacija, prikupljaju priče/radovi i selektiraju najbolji koji u konačnici nastupaju na Storytelling Eventu. Sve selektirane priče će na kraju ciklusa biti uvrštene u eKnjigu u izdanju Tookbooka. Tookbook Storytelling stvaraocima željnim nove publike nudi priliku da njihove priče budu objavljene i distribuirane kroz najveću regionalnu platformu eKnjige

'Obzirom na povod i lokaciju, ovog puta želimo prikupiti što veći broj stvarnih ili izmišljenih priča na temu: 'Okreni novu stranicu'. Zanimaju nas oni trenuci u životu kada se moraju zatvoriti jedna vrata da bi se otvorila druga, kada se trebaju donijeti odluke koje su se odgađale dugo predugo i kada jednostavno treba krenuti dalje. Drugim rječima, zanimaju nas prekidi – promišljeni, ishitreni, dramatični, smješni, ljubavni, poslovni, životni... važno je samo da su su vodili novim, uzbudljivim počecima. A ukoliko je i na novoj stranici nešto krenulo po zlu, oboriti ćete nas s nogu prezentirajući vlastitu nevolju na jedinstven način!, najavljuju organizatori.

Za prijavu je potrebno dostaviti kratki sinopsis priče (do 300 riječi) i/ili kratki video (do 2 min) na adresu: press@tookbook.com
Prijavitelji moraju voditi računa o tome da će prilikom Storytelling Eventa imati na raspolaganju 10 min. za pričanje ili čitanje svoje priče. Rok za slanje priča je 3.2.2014., o rezultatima selekcije biti će obaviješteni do 7.2.2014.

TookBook eKnjižnica nova je usluga koja na inovativan način povezuje knjigu i tehnologiju. Od pokretanja u prosincu 2013. usluga je privukla preko 4000 korisnika te učinila čitanje eKnjige jednostavnijim i dostupnijim nego ikad prije. Tijekom proteklog perioda knjižnici se pridružilo pet novih izdavača (Mala zvona, Meandarmedia, Izvori, Knjigotisak i Fokus) čime se značajno se povečao broj naslova pa će korisnici još lakše pronalaziti svoj omiljeni TookBook kutak. Lansirala ju je tvrtka Lamaro Digital kao najnoviji u nizu TookBook proizvoda.