PRIČAJ MI PRIČU

Odabrano sedam priča i 'pričatelja' prvog Tookbook gostovanja

10.02.2014 u 15:07

Bionic
Reading

Na natječaj za prvi Tookbook Storytelling Event pristiglo je trideset priča inspiriranih temom prekida veza. Tijekom proteklog vikenda, žiri na čelu sa Velimirom Grgićem nije imao nimalo lak zadatak odabrati one koji najbolje odgovaraju traženom formatu.

Zbog velikog broja kvalitetnih priča, odlučeno je da u petak, 14. veljače u 'Muzeju prekinutih veza' na prvom Tookbook Storytelling Eventu umjesto planiranih pet, nastupi sedam slijedećih priča/autora:

„Dosta mi je zamišljanja nasilja“: Ksenija Kušec; „A gdje vam je daljinski“: Andrijana Petračić; „Kolonoskopija“: Andrea Pongračić; „Rastanak“: Tea Perinčić; „Samoubojstvo s gljivama na međimurski način“: Josip Špicar, „Auto“: Nada Crnogorac; „Abeceda jednog sustreta“:Iva Tkalec.

Ciklus događanja „Tookbook Storytelling”, “pričateljima” i piscima priča nudi priliku da se predstave publici na zanimljivim lokacijama. Svakih dva mjeseca na novu temu i na novoj lokaciji, žiri i publika selektiraju priče koje će na kraju ciklusa biti uvrštene u eKnjigu u izdanju Tookbooka te objavljene i distribuirane kroz Tookbook - najveću regionalnu platformu eKnjige. Prvo događanje bit će 14. veljače u Muzeju prekinutih veza, s početkom u 20 sati, uz glazbenu pratnju Luke Belanija.

TookBook eKnjižnica nova je usluga koja na inovativan način povezuje knjigu i tehnologiju. Od pokretanja u prosincu 2013. usluga je privukla preko 4000 korisnika te učinila čitanje eKnjige jednostavnijim i dostupnijim nego ikad prije. Tijekom proteklog perioda knjižnici se pridružilo pet novih izdavača (Mala zvona, Meandarmedia, Izvori, Knjigotisak i Fokus) čime se značajno se povečao broj naslova pa će korisnici još lakše pronalaziti svoj omiljeni TookBook kutak. Lansirala ju je tvrtka Lamaro Digital kao najnoviji u nizu TookBook proizvoda.