SIJEČANJSKA AKCIJA

Odabrane predstave Teatra &TD i jedna premijera

05.01.2017 u 15:34

Bionic
Reading

S ciljem poticanja publike na odlazak u kazalište, Kultura promjene SC-a pripremila je i ove godine 'Siječanjsku akciju', u okviru koje će se od 13. do 31. siječnja u Teatru &TD, uz simboličnu cijenu ulaznice, izvesti odabrane predstave iz protekle sezone, kao i jedna nova, 'To nismo mi, to je samo staklo'

'Teatar &TD kao mjesto susreta različitih umjetničkih estetika i senzibiliteta tijekom upoznat će tijekom akcije publiku sa 17 afirmiranih i suvremenih autora i redatelja', najavljeno je iz tog zagrebačkog kazališta.

U dvadeset dana Saša Božić, Oliver Frljić, Bobo Jelčić, Zdenko Jelčić, Miran Kurspahić, Ivan Leo Lemo, Olja Lozica, Silvia Marchig, Josip Maršić, Vesna Tominac Matačić, Ivan Penović, Franka Perković, Ivana Sajko, Iva Nerina Sibila predstavit će 12 kazališnih uradaka, a njihove će priče ispričati više od 30 sjajnih glumaca i glumica, dodaje se.

Predstava 'To nismo mi, to je samo staklo', koja će se dan prije početka akcije imati svoju premijeru, nastala je prema istoimenom tekstu Ivane Sajko.

Riječ je o predstavi umjetničke organizacije Ruper, u suradnji s Teatrom &TD, u režiji Franke Perković te dramaturgiji Ivana Penovića i Saše Božića.

Predstavu će premijerno izvesti mladi glumice i glumci Tena Nemet Brankov, Tina Orlandini, Matija Čigir i Bernard Tomić.

Uz cijenu ulaznice po 15 kuna četvrta 'Siječanjska akcija' donosi još predstave 'Posljednji dani mira' Ivana Vidića, 'Teror tolerancije' Mirana Kurspahića, 'Ms Fox invited Ms Cat for Tea' umjetničke organizacije Kik Melone, 'Potop' Mirana Kurspahića i 'Prvi put kad sam ti vidjela lice' Olje Lozica.

U programu su i 'Mrzim istinu!' Olivera Frljića, 'Ja koja imam nevinije ruke' Vesne Tominac Matačić, inspirirane pjesnikinjom Vesnom Parun, 'Ko rukom odneseno' Bobe Jelčića, 'Sluškinje' Saše Božića, inspirirane dramom Jeana Geneta, 'Born to please' Saše Božića i 'Veliki odlazak' Thomasa Bernharda.