T-HTNAGRADA@MSU.HR

Od konzumerizma do nasilja u vezi

25.03.2014 u 10:04

Bionic
Reading

Na već tradicionalnu izložbu T-HTnagrada@msu.hr prijavilo se više od 200, a odabrano je 16 radova. Uz odabrane, publika će imat prilike razgledati i radove petero umjetnika koji izlažu na poziv žirija. Pogledajte koji su

Stručno povjerenstvo natječaja T-HTnagrada@msu.hr (Anne Barlow, Leonida Kovač, Dalibor Martinis,Toni Meštrović, Snježana Pintarić, Leila Topić) pozvalo je sljedeće umjetnike da predstave svoje radove: Bojana Gagića i Miodraga Gladovića, Kristiana Kožula i Damira Žižića, Vedrana Perkova, Sandru Vitaljić te Davora Vrankića.

Na ovogodišnjem T-HT@msu.hr natječaju umjetnički dvojac Bojan Gagić i Miodrag Gladović, koji nastupaju pod imenom Lightune.g., predstavljaju luminokinetički performans.

Riječ je o performansu 'Lighterature Reading No. 11' koji pretvara svjetlo u zvuk korištenjem fotonaponskog učinka, a uz pomoć solarnih ploča, tvoreći tako meditativan i začudan ambijent.

Svoju kreativnu suradnju s komercijalnim fotografom Damirom Žižićem objavio je hvaljeni autor Kristijan Kožul ambijentom naslovljenim '0,50'. Kožul i Žižić su proizveli rad zasnovan na aproprijaciji i minimalističkoj tradiciji a koja je ujedno i jetka kritika našeg posttranzicijskog i konzumerističkog društva.

Kritikom konzumerizma bavi se i splitski autor Vedran Perkov koji se pomoću objekta sastavljenog od novinskog papira i naslovljenog 'Broadway Boogie-Woogie' referira na dvije njujorške ikone: istoimenu sliku Pieta Mondriana i jednako amblematsku zgradu Empire State Building.

Proslavljena fotografkinja Sandra Vitaljić pozvana je da na izložbi T-HT@msu.hr izloži seriju fotografija naslovljenu 'Voljena'. Serija je nastala nakon dugogodišnjeg praćenja novinskih napisa i policijskih izvješća o ubojstvima u partnerskim vezama, a fotografije, divne i jezive u isto vrijeme, prikazuju ozljede na tijelu i organima koje su rezultirale smrću.

Davor Vrankić, autor kojega i međunarodna kritika naziva virtuozom crteža, predstavit će se crtežom 'Silent Dancer'.

Ove i odabranih 16 radova moći će se razgledati na izložbi T-HTnagrada@msu.hr koja se otvara 28.ožujka u MSU-u.