UTOPIJA S TREĆIĆA

Objavljen trailer dugo iščekivanog filma po Baretićevom hitu 'Osmi povjerenik'

12.12.2017 u 12:51

Bionic
Reading

'Osmi povjerenik', filmska adaptacija istoimenog uspješnog romana Renata Baretića, u režiji redatelja i scenarista Ivana Salaja u domaća kina stiže 11. siječnja, a predstavljen je službeni trailer filma

U filmu nastupaju Frano Mašković, Borko Perić, Ivo Gregurević, Nadia Cvitanović, Goran Navojec, Filip Šovagović, Mate Gulin i Špiro Guberina.

Podsjetimo, Osmi povjerenik 'smješten' je na Trećiću, našem najudaljenijem naseljenom otoku, gdje život funkcionira van kontrole sustava i državnih organa vlasti. Živopisan je to otok, na kojem nema struje, vode, telefona, nema čak ni signala za mobitel, otok koji ima dvije crkve, ali nijednog svećenika, otok koji je za ostali dio države pao u potpuni zaborav. No Trećićani s tom činjenicom nemaju problema. Problematičnim se to čini samo jednom čovjeku, kompromitiranom političaru Siniši Mesnjaku koji po političkoj kazni biva prognan upravo na taj otok, sa zadatkom da tamo organizira izbore i ustroji lokalnu upravu, tj. vlast. Baš taj isti zadatak neuspješno je odradilo čak sedam njegovih prethodnika, stoji u najavi filma.