KLOVIĆEVI DVORI

Noćna razgledavanja u zadnjem tjednu Picassove izložbe

05.07.2013 u 11:35

Bionic
Reading

Tijekom posljednjeg tjedna trajanja izložbe 'Remek-djela iz Muzeja Picasso, Pariz' galerija Klovićevi dvori radit će produženo, a na rasporedu je i zanimljivo događanje 'Noć s Picassom' za sve zainteresirane za razgledavanje u kasnim noćnim satima

Istaknuvši kako još uvijek ne može vjerovati da je projekt koji je pripreman i iščekivan toliko dugo sada pri kraju, ravnateljica galerije Klovićevi dvori, Marina Viculin najavila je program koji će se održavati tijekom posljednjih dana izložbe 'Remek-djela iz Muzeja Picasso, Pariz', te ujedno objavila konačne brojke vezane uz događaj koji je definitivno obilježio prvu polovinu 2013.

'Nakon što je izložbu prije desetak dana razgledala stotisućita posjetiteljica, do danas se brojka posjetitelja povećala za 11 558, što je približno tisuću posjetitelja dnevno', kazala je Viculin.

'Riječ je o apsolutnom rekordu posjećenosti jednog likovnog događanja u proteklom desetljeću', rekla je Viculin kazavši kako su od prodaje ulaznica zaradili predviđenih četiri milijuna kuna.

'Impresivan broj posjetitelja svjedoči o uspjehu odvažne kulturne politike', kazala je francuska veleposlanica Michelle Boccoz najavivši da će ponukana odjekom ovoga događanja na godišnjoj bazi Zagrebu predstavljati francuske umjetničke projekte.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić istakao je zadovoljstvo velikim brojem posjeta, izrazivši nadu da broj posjeta porasti tijekom posljednjih dana izložbe.

U ime ministrice kulture Andreje Zlatar Violić govorila je glasnogovornica Ministarstva kulture Nataša Petrinjak te uputila čestitke i pohvale svima uključenima u realizaciju izložbe.

Analiza posjećenosti ove izložbe pokazala je da su subote bile omiljeni dani za posjete, te je svaka prelazila 1.000 posjetitelja. Tijekom konferencije za novinare nagrade su uručene obitelji Mustapić koja je kupila 4.000. obiteljsku ulaznicu.

Tijekom zadnjeg tjedna održavanja izložbe, od 1. srpnja, galerija Klovićevi dvori radit će produženo te će biti otvorena od 10 do 22 sata.

Bit će održana i 'Noć s Picassom' 6. srpnja kada će, povodom predzadnjeg dana izložbe, Galerija biti otvorena do dva sata poslije ponoći, uz glazbeno-scenski program i vođeni obilazak izložbe točno u ponoć.