NAGRADA ALBERT KAPOVIĆ

Nenadu Puhovskom nagrada za najboljeg producenta

07.10.2014 u 10:42

Bionic
Reading

Nakon što su filmovi Ljubavna odiseja, Goli i Prolaz za Stellu nastali u njegovoj produkciji ove godine pokupili brojne nagrade, vlasnik Factuma i direktor ZagrebDoxa, režiser i producent Nenad Puhovski dobio je još jedno priznanje od Hrvatske udruge producenata.

Povjerenstvo u sastavu Irena Marković, Vanja Sremac, Boris T. Matić, Tamara Babun i Nataša Petrović odlučilo je nagradu Albert Kapović dodijeliti upravo ovom istaknutom filmskom djelatniku, dok će sama svečanost uručenja biti obavljena na otvaranju ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala, 19. listopada ove godine.

'Kolega Nenad Puhovski je već dugi niz godina svesrdno, uspješno i kontinuirano, nezaobilazna karika na području proizvodnje, poticanja proizvodnje i promocije dokumentarnog filma. Ovogodišnji uspjesi domaćih filmova proizvedenih u produkciji Factuma posljedica su dugogodišnjih napora, ustrajnosti i snažne kreativnosti, a znanje, rad, ustrajnost, i isticanje društvenih vrijednosti, samo su neke od karakteristika koje se vezuju uz njegov doprinos hrvatskoj kinematografiji.

Uz neosporno respektabilan portfolio u ulozi redatelja, producenta, osnivača ZagrebDoxa i redovnog profesora na Akademiji dramske umjetnosti, Nenad Puhovski je najvatreniji zagovaratelj popularizacije hrvatskog dokumentarnog filma i prije svega zaslužan za činjenicu da je ova sredina prihvatila dokumentarac kao filmski rod ravnopravan igranom filmu', stoji u pojašnjenje uz ovogodišnju nagradu Albert Kapović koje potpisuje Nataša Petrović, predsjednica Povjerenstva.

Biografija Nenada Puhovskog na Akademiji dramskih umjetnosti.