ZA LJUBITELJE OPERE

Nedjeljna matineja 'Ususret Ekvinociju' u HNK

14.03.2015 u 10:31

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu poziva sve ljubitelje opere na nedjeljnu matineju 'Ususret Ekvinociju' koja će se održati u nedjelju, 15. ožujka, u 11 sati, a ulaz je slobodan

Uoči premijere opere Ekvinocij Ivana Brkanovića, koja je na rasporedu 19. ožujka 2015., ove nedjelje na pozornici HNK u Zagrebu pred publikom će se okupiti autorska ekipa i solisti.

O značajkama i važnosti opere, koja je na toj istoj pozornici praizvedena 1950, a posljednji put premijerno izvedena 1978. godine, govorit će dirigent predstave Nikša Bareza i redatelj, gost iz Slovenije, Igor Pison.

O samom djelu i njegovu nastanku dragocjena će sjećanja s publikom podijeliti autorov sin Željko Brkanović, i sam skladatelj koji je obavio veliki posao na priređivanju partiture za izvedbe i tisak.

Intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč predstavljat će teatrološku struku govoreći o dramskom predlošku Iva Vojnovića, a odabrane ulomke iz opere predstavit će istaknuti solisti, tumači glavnih uloga Dubravka Šeparović Mušović, Tamara Felbinger-Franetović, Giorgio Surian i Ivica Čikeš. Moderator razgovora je Branimir Pofuk