DO KONCA VELJAČE

Natječaj za Hrvatsku novinsku fotografiju 2010.

01.02.2011 u 16:07

Bionic
Reading

Izvršni odbor Zbora fotoreportera Hrvatske otvorio je natječaj za Hrvatsku novinsku fotografiju 2010. te predstavio kategorije i pravila 8. po redu natječaja za izbor najbolje novinske fotografije

Predstavljen je i popis imena međunarodnog stručnog ocjenjivačkog suda koji će odlučiti o tome čije će fotografije ponijeti titulu najboljih hrvatskih novinskih fotografija.

Ovogodišnji članovi žirija su: docent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, bivši urednik fotografije u Jutarnjem listu i Globusu Darije Petković; dugogodišnji urednik fotografije u magazinu Stern, bivši urednik u Deutsche Presse Agentur Harald Menk, te fotoreporter Agence France Presse za središnju Europu i pobjednik Czech Press Photo 2009. Joe Klamar.

Na natječaj se mogu prijaviti profesionalni fotoreporteri, članovi Zbora, u razdoblju od 1. do 28. veljače.

Fotoreporteri se ove godine mogu prijaviti za nagrade u sedam kategorija: događaj, svakodnevni život, reportaža, zabava i umjetnost, sport, portret te okoliš i priroda.

Pobjednici će biti poznati 28. ožujka, kada će se održati završna svečanost proglašenja dobitnika u Zagrebu.

Po završetku izbora najbolje Hrvatske novinske fotografije uslijedit će i putujuća izložba fotografija koja će posjetiti desetak gradova u Hrvatskoj, a tiskat će se i tradicionalna prateća fotomonografija.

Više informacija na internetskim stranicama.