izdanje beletre

Nataša Turkalj predstavlja svoj treći roman 'U zalasku svitanje'

30.01.2024 u 23:51

Bionic
Reading

Svijet mode i modnih revija pozornica je romana 'U zalasku svitanje', koji će Nataša Turkalj predstaviti u knjižari Hoću knjigu Megastore u petak, 2. veljače s početkom u 18 sati

Roman 'U zalasku svitanje' započinje na velikoj modnoj reviji koja je trijumf karijere glavne junakinje Nine. No, Nina je u svojoj tridesetoj godini odlučila promijeniti nešto u svom životu. Iscrpljena je od posla, neurednog života i potrošene veze s vlasnikom modne kuće. Na razuzdanom afterpartyju napadaju je dva muškarca i siluju.

Povratak u život je dug i spor, ali rane na duši su neizlječive. U bijegu od sebe, Nina se odlazi na otok, daleko od svijeta koji ju je povrijedio. Stjecajem okolnosti spašava od utapanja imućnu vlasnicu kruzera usidrenog u zaljevu, postaje prijateljica imućne obitelji i upoznaje Karla, nasljednika poslovnog carstva. Karlo je privlači, ali Nina se zbog teške traume opire osjećajima i dodirima. Mogu li Karlovo strpljenje i razumijevanje vratiti Nini samopoštovanje i povjerenje u ljubav?

Nataša Turkalj u svojim romanima vodi svoje junakinje na ljetovanja u egzotične zemlje, u visoke krugove industrijalaca i bogataša, daleko od financijskih problema i monotone svakodnevnice. Jedini zadatak koji postavlja pred njih je suočiti se sa svojim pravim osjećajima i slijediti svoje srce.

'U zalasku svitanje' treći je roman Nataše Turkalj u kojem su jasne zajedničke osobine svih njezina dva dosad objavljena ljubavna romana – 'Moja savršena nevolja' i 'Moć žene'. Obitelj ima važnu ulogu u svim romanima i poštivanje obiteljskih odnosa je imperativ za sve likove, a sretan kraj, tipičan za ljubiće, podrazumijeva i obiteljsku sreću. Erotika je nesputana i izraz iskrenih osjećaja, a glavne junakinje svjesne su iracionalnosti zaljubljivanja i oprezno preispituju emotivne putokaze. Muškarci su samouvjereni i strpljivi, iskreno zaljubljeni i predani, pa svjesno preuzimaju važnu ulogu u životu svojih izabranica. Tako je i u romanu 'U zalasku svitanje', gdje teško ranjenoj Nini Karlo pokušava pomoći da prihvati svoje osjećaje i novu ljubav.

Nataša Turkalj rođena je u Zagrebu 1978. godine. Po zanimanju je stručni specijalist komunikacijskog menadžmenta, radi u privatnom poduzeću dugi niz godina. Kao majka dvoje djece i poslovna žena, snove o pisanju ispunjava tek u svojim četrdesetim godinama. Nadahnuće za romane pronalazi u vlastitim promišljanjima ljubavi i kakva bi ljubav zapravo trebala biti.