SPOT ZA LIDIJU BAJUK

Najljepša zimska uspavanka Zdenka Bašića

Uspavanka

Uspavanka

Izvor: Screenshot / Autor: Zdenko Bašić

Poznati animator, ilustrator i multimedijalni umjetnik Zdenko Bašić predstavio je svoj novi redateljski uradak, videospot za pjesmu 'Uspavanka' Lidije Bajuk

'Svijet je onostran, snovit i plav te se u njemu sve kreće - bića, padaline, svjetlost, toplina, emocije - a to plavo i snovito, materijalizirano kolibicom kao našim ishodištem i konačištem, u tome prividnom i sfumato kretanju zapravo je bit vječnoga, svojevrsna manifestacija svjetskog stabla, kostura svemira.

I taj divovski Balaban koji čuči u našim dnevnim i noćnim mislima, između redaka, u kontekstima, naša sjena i onaj Drugi od kojega i zaziremo i od kojeg bježimo, jer nam je nepoznat ili si ga ne želimo priznati, a ipak je tu - u snu, u pjesmi, u slici, u zamišljaju... Progovara kroz naše metafore, inače bismo izludjeli', napisala je o novoj pjesmi i videu Lidija Bajuk, hrvatska pjesnikinja i kantautorica, jedna od vodećih ličnosti hrvatske etno glazbe.

U produkciji Bell Under Tree i režiji svestranog umjetnika Zdenka Bašića uživajte u vizualno predivnoj zimskoj uspavanki.

Osim animiranim filmom, Bašić se bavi ilustracijom te je dosad ilustrirao nekoliko knjiga za djecu, među kojima su najnovija hrvatska izdanja klasika poput Andersenovih i Grimmovih bajki.

Uspavanka Zdenka Bašića

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!