IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Najbolje fotografije s natječaja Photodays 2010

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.08.2010 14:42
  • Objavljeno 26.08.2010 u 12:47
PHOTOdays Moda Pobjednici Romano Decker i Dejan Kutić, Roba Winter 1

PHOTOdays Moda Pobjednici Romano Decker i Dejan Kutić, Roba Winter 1

Izvor: Promo fotografije / Autor: MUO

U Muzeju za umjetnost i obrt u četvrtak 2. rujna u 20 sati bit će otvorena izložba fotografija finalista i pobjednika natječaja Photodays 2010
MUO

MUO

Izvor: Promo fotografije / Autor: MUO

Postav, koji ostaje izložen do 10. rujna, prigodno će prezentirati Denis Redić, direktor festivala Photodays, Helena Srakočić, predsjednica ovogodišnjeg ocjenjivačkog suda, te Dubravka Osrečki Jakelić, muzejska savjetnica u Muzeju za umjetnost i obrt, ujedno članica ovogodišnjeg ocjenjivačkog suda. Sve fotografije s izložbe bit će uključene u Zbirku novije fotografije Muzeja za umjetnost i obrt.

Photodays 2010 čine najuspješnije fotografije koje je i ove godine odabrao međunarodni ocjenjivački sud festivala Rovinj Photodays, i to između ukupno 10.000 radova.

Namijenjen hrvatskim fotografima, natječaj se u sklopu festivala raspisuje svake godine, a projekt je zamišljen kao vrednovanje radova i doprinosa fotografiji u nas. Među finalistima i pobjednicima natječaja našla su se poznata autorska imena poput Stanka Abadžića, Aleksandra Novkovića i Sandre Vitaljić, kao i oni fotografi čiji je rad manje poznat široj javnosti, primjerice Jelena Blagović, Davor Konjikušić, Petra Mrša i drugi.

Izložba stoga, na neki način, pruža tek djelomičnu retrospektivu hrvatske fotografije u protekloj godini, ali svakako kvalitetan uvid u dublju perspektivu i njezin razvoj. Ukupno trideset fotografija i serija fotografija bit će predstavljeno kao dio natječajnih cjelina, što znači da će postav obuhvatiti fotografije pobjednika i finalista kategorija: ljudi, mrtva priroda, izdavaštvo, moda, akt, slobodna tema, arhitektura, priroda, profesionalni koncept te multimedija.

U Muzeju za umjetnost i obrt, kao finalisti i pobjednici u pojedinim kategorijama natječaja Photodays 2010, svoje radove izlažu: Stanko Abadžić, Aleksandar Novković, Marin i Domagoj Topić, Aleksej Orel, Dinko Cepak, Davor Sanvincenti, Ana Peraica, Davor Konjikušić, Jelena Blagović, Mladen Šarić, Mario Javorčić, Romano Decker i Dejan Kutić, Sandra Vitaljić i Miro Šimeg, Krešimir Pletikosa, Petar Trinajstić, Sanjin Strukić, Dinko Neskusil, Mario Paparela, Vedran Rihtarić, Ivana Hengl, Kristijan Vučković, Siniša Mazulović, Đani Celija, Petra Mrša, Tom Dubravec i Tomislav Veić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi