PUTUJUĆA IZLOŽBA

Najbolje fotografije National Geographica stigle u Zagreb

25.07.2013 u 13:00

National Geographic

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marina Živković

Bionic
Reading

Svjetski poznata putujuća izložba '50 najboljih fotografija National Geographica' otvorena je u zagrebačkom centru Avenue Mallu u Zagrebu

Izložbom koja je već obišla mnogobrojne države obilježava se 125. rođendan svjetski poznatog časopisa National Geographica i jubilarni, 10. rođendan njegovog hrvatskog izdanja – National Geographica Hrvatska.

Izložba donosi fotografske radove koji su ostavili neizbrisiv pečat u 125 godina dugoj povijesti časopisa National Geographic, primjerice djelo Stevea McCurryja 'Afganistanska djevojka' iz 1984. godine.

Nadalje, tu je i fotografija Nija, na kojoj se nalazi devetogodišnji dječak iz plemena Hadza u improviziranom fotostudiju u šatoru u sjevernom djelu Tanzanije, koju je zabilježio autor Martin Schoeller.

'Svaka od ovih 50 fotografija priča jedinstvenu priču – djelići sekunde uhvaćeni fotografskim aparatom otkrivaju čežnju, tugu, nadu i ljepotu, što su istinske zvijezde i ekspresija našeg društva', poručio je okupljenima Hrvoje Prćić, glavni urednik časopisa National Geographic Hrvatska.

Izložba je otvorena do 15. kolovoza i može se besplatno pogledati svakog dana u radnom vremenu centra.