22. travnja

Naj,naj,naj festival Podvodnom bajkom obilježava Dan planeta Zemlje

21.04.2017 u 11:56

Bionic
Reading

Sutrašnji, pretposljedni natjecateljski dan 17. međunarodnog Naj, naj, naj festivala bit će posvećen Danu planeta Zemlje, koji se na svim kontinentima obilježava 22. travnja, brojnim događanjima događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša

Obilježavanju Dana planeta Zemlje ovogodišnji iznimno posjećen 17. po redu  Naj, naj, naj festival, pridružuje se finskom predstavom Podvodna bajka kazališta Tuike iz Helsinkija, koja će se u 19 sati održati u Zagrebačkom plesnom centru Ilica 10.

Radnja finske predstave Podvodna priča, u režiji Nine Rinkinen događa ispod površine mora gdje moderni svijet 'plastičnih vrećica' uništava floru i faunu morskog carstva uz animirani film na temu ekologije. Riječ je o glumačko lutkarskoj predstavi bez riječi, u kojoj  gledatelji putuju u dubine oceana gdje će između ostaloga susresti morsku kornjaču, meduzu i ražu, a kojom se osvješćuje problem zagađenja oceana i zaštitu okoliša.

Na Naj,naj naj festivalu sutra u 11 sati u GK Žar ptica, još ćemo moći vidjeti i koprodukcijsku predstavu Pola Pola, Teatra Exit, Teatra Poco Loco i KD Pinklec, kao i gostovanje Dječjeg kazališta B. Mihaljevića iz Osijeka  u 17 sati u GK Trešnja.

17. Naj, naj, naj, koji je dosada posjetilo više od 2,5 tisuće gledatelja, završava u nedjelju u 19 sati svečanom dodjelom Zlatnih Žar ptica najboljim umjetničkim ostvarenjima  u 10 kategorija.