U 16 KINA

Nagrađivani film 'Mater', redatelja Jure Pavlovića, prikazuje se u francuskim kinima

05.06.2021 u 21:33

Bionic
Reading

Film 'Mater' redatelja i scenarista Jure Pavlovića prikazuje se u 16 francuskih kina pod nazivom 'Mère et fille', u distribuciji Damned Films

Hrvatski audiovizualni centar je izvijestio i da film prate i pozitivne kritike koje su izašle u respektabilnim novinama Le Monde i magazinu Télérama.

Kako se podsjeća, Pavlovićev film je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio tri Zlatne Arene, a i u hrvatskim kinima ga je publika odlično prihvatila.

Priču o kompleksnom odnosu majke i kćeri, koja se zbog majčine bolesti vratila iz Njemačke, prenijele su Daria Lorenci - Flatz u ulozi kćeri Jasne i doajenka hrvatskog glumišta Neva Rošić kao majka.

Za kameru je bila zadužena Jana Plećaš, koja je radila i scenografiju, a film su montirali Jure Pavlović i Dragan Von Petrovic. Zvuk je oblikovao Martin Semenčić, a kostimografiju potpisuje Katarina Zaninović.

Film je nastao u produkciji hrvatske Sekvence te koprodukciji srpskog Wake Up Film & Video Productiona, francuskog Les Films de l'oeil sauvage te bosanskohercegovačkog Udruženja Novi Film.