povodom međunarodnoga dana muzeja

Nacionalni muzej moderne umjetnosti: Besplatno razgledavanje novog postava i izložbi 18. svibnja

13.05.2021 u 11:20

Bionic
Reading

Nacionalni muzej moderne umjetnosti (NNMU) osigurat će svojim posjetiteljima za Međunarodni Dan muzeja, koji se obilježava 18. svibnja, besplatno razgledavanje novog postava i izložbi.

Kako je najavljeno, uz novi kronološki postav zbirke tog muzeja od 1850. do 2021., moći će se razgledati i njezin fenomenološki postav prezentiran kroz izložbu "Predsuvremena akcija - postmoderna reakcija" te izložbu "Spone - Zagrebačka likovna akademija i slovenski umjetnici između dvaju ratova".

Potonju je Nacionalni muzej moderne umjetnosti organizirao u suradnji s Galerijom Božidar Jakac iz Kostanjevice na Krki i Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba.

Kroz novi kronološki postav zbirke posjetitelji će imati stručno vodstvo, s početkom u 11 sati, a likovna radionica "Monokrom", inspirirana izložbom "Predsuvremena akcija - postmoderna reakcija", održat će se od 17 do 18,30 sati.

Broj prisutnih na vodstvu i radionici strogo je ograničen na pet osoba, pa je obavezno prijaviti svoj dolazak voditeljici Pedagoškog odjela NMMU Iris Poljan, najkasnije do 17. svibnja, na e-mail: iris.poljan@modgal.t-com.hr

Izložbu riječkog umjetnika Igora Eškinje "Sanjaju li biljke sutrašnjicu?", u Galeriji "Josip Račić" u Margaretskoj ulici, također će se moći razgledati uz besplatan ulaz.