HRVATSKI ROMAN GODINE

Na natječaj roman@tportal.hr stiglo više od 50 prijava

30.05.2012 u 14:01

Bionic
Reading

Žiri književne nagrade roman@tportal.hr odabrat će uskoro jedanaest naslova romana koji ulaze u širu listu kandidata za najunosniju domaću književnu nagradu, a pobjednika ili pobjednicu znat ćemo krajem lipnja

Tportalova književna nagrada roman@tportal.hr ove godine slavi svoju petu obljetnicu. Petu godinu zaredom žiri književne nagrade bira najbolji roman godine pisan na hrvatskom jeziku i izdan u Hrvatskoj. Prethodnih godina, broj prijavljenih naslova kretao se oko pedeset, a tako je i ove godine. Izdavači ili autori prijavili su 52 naslova, a žiri u sastavu: Ana Grbac (predsjednica žirija), Tomislav Brlek, Gordan Duhaček, Katarina Luketić, Igor Mandić, Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić odlučit će o najboljima. Žiriranje se i ove godine održava u tri kruga. Nakon što prouči valjanost svih prijava, žiri objavljuje jedanaest naslova polufinalista, potom listu skraćuje na pet naslova te bira pobjednika ili pobjednicu koji će dobiti nagradu vrijednu 100 tisuća kuna.

Tportalovu književnu nagradu roman@tportal.hr dosad su dobili Olja Savičević Ivančević za roman 'Adio kauboju' (Algoritam, 2010), Sibila Petlevski za 'Vrijeme laži' (Fraktura, 2009), a prije su nagradu dobili Drago Glamuzina za roman 'Tri' (Profil, 2008) i Dalibor Šimpraga za roman 'Anastazija' (Durieux, 2007).

U priloženom dokumentu donosimo popis svih pristiglih prijava na ovogodišnji natječaj.