U KARLOVCU

Na Foto danima mladih i nagrađivani film 'Raspjevana ulica'

05.08.2017 u 17:44

Bionic
Reading

Sedmo izdanje Foto dana mladih, međunarodni festival fotografije, održat će se u Karlovcu od 10. do 15. kolovoza

Organizatori pozivaju sve zainteresirane na izložbe fotografija u karlovačke galerije, ali i na šetnice, kao i na popratni program i projekciju filmova na velikom platnu na otvorenom, u sklopu 'Filmskog Attachmenta'.

Projekcije će biti ispred bivšeg kina Edison i bit će besplatne.

U nedjelju, 13. kolovoza, bit će prikazan film 'Raspjevana ulica' irskog redatelja Johna Carneyja. Film je višestruko nagrađivan, a ističe se nagrada San Diego Critics Society Award za najbolje korištenje glazbe u filmu, nagrada Atlanta Film Critics Society Award i Nashville Film Festival Award za najbolju pjesmu 'Drive Like You Stole It', a Irish Film and Television Awards film su okrunile nagradama za najbolji film, najboljeg redatelja i najbolju sporednu mušku ulogu.

Radnja filma govori o obitelji iz srednje klase koja postane prisiljena na skromniji život uslijed recesije u 80-im godinama prošlog stoljeća.

Foto dani mladih u šest su se proteklih godina profilirali kao manifestacija koja na jedinstven način kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe educira o raznim vrstama umjetnosti i upoznaje s hrvatskom prirodnom i kulturnom baštinom.

Na FDM-u je 40 fotografa starih od 16 do 21 godine iz Hrvatske, Crne Gore, Nizozemske, Srbije, SAD-a, Španjolske i Italije koji će se natjecati u tri kategorije: turističkoj, umjetničkoj i reklamnoj fotografiji, ali će zajedno s općom publikom moći sudjelovati u raznim popratnim programima, filmskim i glazbenim.