OD 4. RUJNA

'Mulan' ipak preskače mnoga kina, prikazivat će se na Disney+ za 30 dolara

06.08.2020 u 15:22

Bionic
Reading

Film 'Mulan', jedan od potencijalno najvećih ovogodišnjih filmskih hitova, neće se prikazati u američkim i mnogim drugim svjetskim kino dvoranama. Nakon brojnih odgađanja početka kino prikazivanja zbog pandemije koronavirusa, kompanija Walt Disney odlučila je ponuditi ovaj film korisnicima njihovog streaming servisa Disney+ i to po cijeni od 29,99 dolara, odnosno 190 kuna. Film će se na taj način moći gledati od 4. rujna.

Osim u Americi, film će se na isti način moći gledati u Kanadi, Novom Zelandu, Australiji i mnogim zapadnoeuropskim zemljama u kojima je dostupan Disney+ streaming servis.

Vlasnicima kina ovo je veliki udarac, budući da su računali na 'Mulan' kao na naslov koji bi mogao spasiti ljeto i vratiti publiku. Drugi adut im je 'Tenet' Christophera Nolana koji, prema trenutnom planu Warner Brosa., najprije ide u europska kina, a potom u američka, i to u one države u kojima je najmanji rizik od zaraze.

Što se tiče 'Mulan', Disney je objavio kako će film ipak biti prikazivan u kinima u onim zemljama u kojima nema streaming servisa, što je i hrvatski slučaj.

Mulan Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Mulan' je inače igrana prerada istoimenog Disneyjevog crtića iz 1998., čija se radnja odigrava u drevnoj Kini, a naslovna junakinja se pretvara da je muškarac kako bi spasila od vojne obveze svog onemoćalog oca. Redateljica filma je Novozelanđanka Niki Caro, a glavnu ulogu tumači kineska glumica i manekenka Liu Yifei.

Budžet za 'Mulan' bio je oko 200 milijuna dolara, a film je još 27. ožujka trebao doći u kina, taman prije globalnog zatvaranja tržišta.