SA(N)JAM KNJIGE

Monte Librić na odjelu pedijatrije

04.11.2009 u 14:53

Bionic
Reading

U sklopu Sajma knjige u Istri, koji će se u Puli održati od 4. do 13. prosinca, i ove će se godine održati festival dječje knjige Monte Librić, koji će biti još bogatiji događajima i gostima nego prošle godine, najavila je na konferenciji za novinare u Puli voditeljica festivala Slavica Ćurković

Uz izložbu najvažnijih izdanja knjiga za djecu, stručne literature za nastavnike i profesore te dječje psihologe i pedagoge, na Monte Libriću će se uz svakodnevne susrete s piscima održavati i kreativne radionice, pričaonice, pisaonice i crtaonice.

'Kao i lani, osnovnoškolci će aktivno sudjelovati u jutarnjim programima na iznimno posjećenom dijelu 'Librića' - 'Pikniku s autorom', čiji će moderator biti dječji književnik Mladen Kušec', rekla je Ćurković, dodajući kako će u sklopu tog programa gostovati mnogi knjiženici, poput Zvonimira i Ljubice Balog, Danijela Načinovića, Ivone Šajatović, Mladena Kopjara, Ane Đokić, Roberta Mlinareca i Ivane Guljašeić

Kako se danas čulo, poseban program subotom i nedjeljom bit će namijenjen mališanima predškolske dobi koji će se družiti s autorima omiljenih im slikovnica.

Voditeljica Monte Librića Slavica Ćurković predstavila je i novost - program 'S knjigom u bolnicu' u sklopu kojeg će izaslanstvo toga dječjeg festivala na čelu s dječjim autorima nekoliko puta za vrijeme festivala posjetiti djecu na odjelu pedijatrije pulske Opće bolnice.

Dodala je da će događaji svaki dan završavati uz 'Priče za laku noć'.

Direktorica Sajma knjige u Istri Magdalena Vodopija izrazila je danas zadovoljstvo što je dječji festival Monte Librić lani publika iznimno dobro prihvatila, pri čemu je dodala da je Sajam knjige tim dječjim programom 'napravio veliki pomak'.