NAGRADA PUBLIKE

Montažstrojev projekt '55+' oduševio Ljubljanu

09.09.2013 u 21:41

Bionic
Reading

Predstava '55+' hrvatske kazališne skupine Montažstroj, u režiji Boruta Šeparovića, prema ocjenama publike najbolja je predstava 20. međunarodnog festivala izvedbenih umjetnosti - Ex Ponto, koji se, na temu "Gdje je granica?", od 1. do 8. rujna održao u Ljubljani

Od desetak kazališnih produkcija s potpisom renomiranih europskih redatelja, publika 20. Ex Ponta dodijelila je najveću ocjenu predstavi '55+', jedinoj hrvatskoj predstavi u ovogodišnjoj festivalskoj selekciji, priopćeno je danas iz Montažstroja

'55+', u izvedbi 33 osobe starije od 55 godina, nudi presjek najvažnijih, najsretnijih i najbolnijih trenutaka u životima te često zanemarene generacije, ali i preispitivanje potencijala njihova društvenog i političkog angažmana u godinama koje su im preostale.

Priče "brutalno iskrena" 33 protagonista, koji su progovorili u svoje ime ali i u ime čitave generacije, ljubljansku su publiku rasplakale i nasmijale, što je ona nagradila ovacijama.

Iz Montažstroja poručuju da im je ocjena publike na Ex Pontu velik poticaj je za sljedeći izazov – predstavljanje na 47. Bitefu u Beogradu, 26. rujna ove godine.

Cijeli projekt "55+" završit će se dokumentarnim filmom "Potrošeni" koji se snimao za vrijeme rada s osobama starijima od 55 godina, a trenutno se nalazi u fazi postprodukcije.